Pages

Follow by Email

click to see ahmad maslan face :D

Thursday, 1 December 2016

Gambang Water Park. (For the last sem vacation)

Assalamualaikum and hye..

Time presentation FYP

Oleh sebab last sem ni quite tough and busy so aku and ady plan nak keluar and spend masa berjimba sepuas puasnya. At first nak ajak roomate tapi roomate pun last minute cancel. Last last berdua jer la.

If nak pergi mana mana dari poli ni aku akan suruh ady datang jemput pepagi buta, selalunya pukul 7/8 dah gerak dari poli (takde la buta sangat, nama pun zu). Bukan apa, kitaorang ni selalunya plan lain and lain menyinggahnya. Dengan tak tau jalan and takut sesat ke nanti kan,, Lagi satu masalahnya ke aku la, kalau bersiap memang lama sikit.. heee. sampai si ady pun kata "aku rasa aku boleh mati kering dulu kalau tunggu kau siap" hahah, biadap betul.

FYP day
Group FYP
Yng ni kenapa ntah, kecewa dengan FYP barangkali. Nasib baik perut fuad cam bantal... muahahaha

So dipercepatkan cerita, hujung sem ni kitaorang plan nak gi Gambang Water Park. Lagipun aku nak belajar berenang kenkononnya.. :P

Dari muadzam ke Gambang cuma ambil masa 50 minit ++ gitu. ingatkan jauh rupanya dekat jer gambang water park tu. Dari simpang 4 gambang tu korang masuk kiri and straight sampai jumpa pintu gerbang Gambang water park dekat sebelah kanan. Kalau dah terlajak boleh u-turn macam aku hari tu. heee :D .





 Here we go... Sampai dah gambang.. Masuk jer pintu gerbang tu ada hotel sebelah kiri then perasan ada bas with zebra design untuk bawak ke safari tapi lupakan part tu, berenang lagi penting. jalan depan lagi baru sampai entrance Gambang Water Park.

Perghh, dia punya excited nampak air tu melompat lompat aku kat depan tu. padahal kalau kat poli  tengahari pun tak mandi lagi (hari cuti la).. heheh . Masuk jer kena beli ticket (more to waterproof paper of bracelet sebenarnya), Haaa.. bawah ni detail pasal Gambang Water Park..

Buy Tickets Now Operation Hours

  • Monday, Wednesday & Thursday From 11:00 AM - 6:00 PM

  • Friday, Saturday, Sunday, Malaysia School & Public Holidays From 9:30 AM - 6:30 PM

  • Park is CLOSED every TuesdayEXCEPT during Malaysia School & Public Holidays


  • AdultRM 35.0013 years and above

  • ChildRM 25.00
    Child above 90cm until 12 years old

  • Child below 90cm entrance is FREE
          
     * Prices are inclusive 6% of GST.
     * Terms & conditions apply.
















   Entrance fee Rm 35 tapi sebab aku ada kad matrik dapatlah Rm 28, so nasihat aku bawak la kad siswa and martrik anda ke mana mana.. dapat diskaun nanti. Then dia akan bagi gelang and pastikan gelang tu pakai selalu. boleh letak topup gak dalam gelang tu, so nanti nak beli or sewa apa apa just scan jer, Kalau duit dekat gelang tu dah habis boleh topup balik dekat kaunter kaunter yang disediakan.

Time ni dah penat berendam macam badak air.. muka memasaing pun macam mintak penampar.



Nak tau ada apa and nak pergi mana boleh tengok map kat entrance tu dulu.

sepanjang otw ke kolam tu dinding dia ada pulak corak2 belon.. comel la pulak.. so selfie dulu.







abaikan muka orang sebelah yang buat muka mintak penampar tu...
Actually tu kolam untuk kanak yang tinggi lebih 90 cm rasanya.
mula mula sampai masuk sini dulu la.. lepas tu merungut pehal tak dalam, tak best la tak dapat berenang. 
sekali masuk coco beach lemas, dengan sekali ady aku lemaskan.. kahkah

Belakang tu cabana, siapa nak sewa boleh sewa, berapa hengget ntah, lupa pulak. pelampung, locker, safety jacket and bola pun boleh sewa. nanti pulang dia akan bagi balik deposit.






haa belakang tu la tempat bersejarah aku lemas and lemaskan anak orang sekali... bengang jer ady, dahla lemas lepastu lemaskan dia, Tak cukup dengan tu, orang dah selamatkan, boleh pulak kau tergelak gelak bahagia sebab lemas. nasib baik la anak orang tu penyabar, kalau tak dia bobok (selamkan) dalam kolam tu balik.. :P

coco beach kenkonon macam pantai la, ada pasir, ada ombak then makin jauh makin dalam jadinya. sebelum ombak keluar akan ada bunyi bising dulu, kalau takde pelampung better pergi tempat yang lebih cetek sebab kedalaman akan bertambah bila ada ombak. Hati hati jangan sampai lemas cam aku, tapi kalau nak pura pura lemas pun takpe, ramai abang abang penyelamat yang hencem kullit tanned. :P



Aqua Play. kolam untuk kanak kanak bawah 12 tahun. macam best jer ada ikan besar curah curah air atas tu. Aku nak masuk dah tapi si gendut tu pulak halang kata "kau tak nampak ke dia tulis bawah 12 tahun tu?" spoil betul la. 


Actually banyak jer lagi permainan dalam tu.. water galaxy, longest ride, water slide, river cruise and so on tapi kitaorang ni tashabar shabar sangat nak mandi, lepas madi baru ambik gambar dengan muka selebet and hangus. dahla lepas mandi gak baru tau kat situ ada jual water proof case untuk bawak masuk fon dalam air.. cettt jer. -_-"



River cruise is the best place lepas kau dah penat nak mati mandi then nak relax, just naik pelampung and hanyut la dalam 20 minit. Tapi spoil pulak bila sampai tempat ombak tu tetiba bau tahik, ntah mana datangnya ntah. btw ombak dekat coco beach and river cruise memang best. i love it walaupun lemas.. hee..


ada jugak kolam untuk kanak kanak dengan a lot of gelongsor air.. sayangnya cuma budak 12 tahun jer boleh masuk, geram jer tengk gelongsor warna warni.. nak main gak -_-

G Lane Racer
(Gambar dari page gambang water park)
G Lane racer pulak kalau kau nak cuba rasa macam tercampak and terbang di udara kau boleh cuba, tapi dia ada had ketinggian and berat. kang kot yang ringan tu terbang lepas ke pintu gerbang lak..


lagi..lagi.. yang gelongsor pusing pusing tu.. ada 3 4 gelongsor gitu, bila naik rasa nak terbalik jer pelampung, macam mana tak keluar suara jantan aku naik benda alah tu. Gelongsor2 tu part turun memang best tapi nak daki tangga nak naik tu la serik sikit. penat... penat penat pun banyak kali gak la aku ajak ady naik.. :P

Gambang water park memang seronok, tapi agak spoil tang makanan, dah penat penat mandi, lapar apa semua mesti la nak makan, sekali bila beli nasi ayam dia takde rasa, air milo rada gula and air 100 plus rasa macam air kosong. watdehek... sedih betul, dahla tengah kebulur them everything is tasteless. siap cakap lagi ke ady time tu kata pihak gambang water park patut letak kfc satu.

okay, tu jer la kenkonon vacation last sem ni.. lepas lepas ni maybe nak pergi ke water park melaka ke kan.. cehh duit pun takde ada hati nak berjalan sana sini. okay thats all.. daa...



At Teluk Cempedak. The view totally pretty.
 ada sponge bob, ada bulan, ada kerbau,,, ehh,,


ehh, nak jugakss
Time Pergi



Time Balik.. kah kah kah

Time pergi again...


Time balik again, hudus T_T


That's all.. Thank you