Girls Vs Boys

Assalamualaikum and Hye..

Topik hari ni aku nak cakap pasal friendship antara boys and girls. For sure both of its had pros and cons tapi ni cuma dari sudut pandangan and experience aku.

Sejak kecik aku ni memang ramai kawan lelaki dari perempuan, almaklumla dulu ganas sikit, sekarang jer acah acah sopan.. *muntah*..

perbezaan antara kawan perempuan and lelaki ni yang paling ketara ialah :-

1) Bila Gaduh...
Lelaki :- Hari ni gaduh, esok lusa dah boleh ajak lepak dah.

Perempuan :- 5 tahun lepas punya gaduh pun belum tentu boleh baik lagi

2) Mengutuk...
Lelaki :- Depan depan kutuk macam macam.. macam kita la member dia paling teruk. tapi kat belakang kemain kata rindu nak lepak apa semua.. ehemm...

Perempuan :- Bila jumpa depan be like "Ehh rindu la, lama tak jumpa.. ermm". Jalan dalam 7 langkah dari orang tu start la dia mengutuk kat kawan sebelah kata bedak kita tebal 10 inci lah, asyik berkepit dengan pakwe and so on.

3) Tolong...
Lelaki :- Bila member call mintak tolong terus... "Okay okay, kau tunggu situ. aku gerak sekarang.

Perempuan :- "Weh boleh tolong jemput aku tak dekat bla..bla..bla.." "Alaa, tak boleh la, kucing jiran aku tak bagi keluar rumah"

4) Bahan...
Lelaki :-"Weh bapak kau hijau, botak tengah" and the reply is "hahahah, s**l la, mak kau biru!"

Perempuan :- "Weh perut kau macam michelin, hahah" and the respond is "krik..krik" tak bercakap sampai tahun depan.

well macam aku cakap dekat atas tadi tak semua kawan perempuan tu teruk.. and tak semua jugak kawan lelaki tu baik...
Ada gak budak lelaki yang depan depan baik and kat belakang mengutuk macam macam. Kadang tu dia pulak yang lebih bergosip dari perempuan. And ada jugak kenkawan perempuan aku yang jenis suka bahan depan depan then sama sama berdekah gelak.

Kalau orang tanya aku, aku prefer kawan macam mana, aku lagi suka kawan yang jenis tak ambik hati sangat dengan gurau gurau kasar ni. Paling penting boleh terima baik buruk aku, and still ingat kat kita walaupun jarang contact.

Kalau tanya aku kenkawan mana paling best, well kenkawan zaman sekolah paling best... Dari sekolah Penang ke Negeri Sembilan, kenkawan sekolah aku memang seronok untuk dibuat kawan, brutal, bangang and caring. lelaki ke Perempuan sama jer perangai.. :D

well.. well.. the truth is i miss them so much... And aku sunyi kat poli ni.. tu jer, hahaha.

That's all... bye

Comments

the most reading entry

kisah seram di bukit putus.. (kuala pilah , negeri sembilan )

Biskut Coklat Rangup (The Simple One)

Tomyam Telur (Resepi Campak Campak)

Haid dan Istihadhah

kisah mangsa rogol dan penderaan pling kejam (Junko Furuta)

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D