Posts

Showing posts from October, 2016

Tomyam Telur (Resepi Campak Campak)

Image
Assalamualikum and hye..

I'm not really pro in cooking but aku sangatlah pro dalam prosak resepi orang. kehkeh..

So far aku duduk kat politeknik ni banyak jugak la benda yang peliks peliks aku try and error. First first aku prosakkan maggi ayam. Aku campurkan setengah sudu asam jawa dengan 2 biji cili yg dihiris halus. Rasanya macam tomyam ayam pun ada. sedap..sedap..

Then kitaorang pernah buat "Kari Susu". Sebagai student yang melanggar peraturan asrama memang takde kerja la kitaorang nak beli barang dapur tiap tiap hari and memang takde la nak spare santan serta bahan lain. Yang ada cuma kentang, bawang, and telur. Muka memasing pun dah macam kentang dah.

Actually, time tu first time buat kari tanpa santan and bila rasa macam pelik and kurang sikit, Aku tak puas hati dengan rasanya so nak tambah susu tepung tapi roomate pulak taknak (sebab takut rasa lagi pelik) . Dia langkah keluar jer dari pintu aku cepat cepat letak susu and then suruh dia rasa balik. Dia kata sedap…

Girls Vs Boys

Assalamualaikum and Hye..

Topik hari ni aku nak cakap pasal friendship antara boys and girls. For sure both of its had pros and cons tapi ni cuma dari sudut pandangan and experience aku.

Sejak kecik aku ni memang ramai kawan lelaki dari perempuan, almaklumla dulu ganas sikit, sekarang jer acah acah sopan.. *muntah*..

perbezaan antara kawan perempuan and lelaki ni yang paling ketara ialah :-

1) Bila Gaduh...
Lelaki :- Hari ni gaduh, esok lusa dah boleh ajak lepak dah.

Perempuan :- 5 tahun lepas punya gaduh pun belum tentu boleh baik lagi

2) Mengutuk...
Lelaki :- Depan depan kutuk macam macam.. macam kita la member dia paling teruk. tapi kat belakang kemain kata rindu nak lepak apa semua.. ehemm...

Perempuan :- Bila jumpa depan be like "Ehh rindu la, lama tak jumpa.. ermm". Jalan dalam 7 langkah dari orang tu start la dia mengutuk kat kawan sebelah kata bedak kita tebal 10 inci lah, asyik berkepit dengan pakwe and so on.

3) Tolong...
Lelaki :- Bila member call mintak tolong te…

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D