Pages

Follow by Email

click to see ahmad maslan face :D

Tuesday, 17 May 2016

Rawatan Pati Tanah Liat ( CLAYEVER )

Assalamualaikum and hye...


Terapi clay actually pati tanah liat yang diambil dari dalam bumi dan menggunakan kaedah Cation Exchange Technology. Ia ditemui oleh Ahli Sains Tempatan, Sari Pati Tanah Liat ini dinamakan sebagai CLAYEVER. 

Even kita sendiri pun dijadikan dari tanah jadi tak salah jika kita mencuba kaedah rawatan yang juga asalnya dari tanah. Bukankah lebih baik dari ubat ubatan yang mengandungi bahan kimia ?

my own experience with CLAYEVER....

Time balik cuti mak tegur kenapa muka teruk sangat (arghhh stress jemah T_T ) lepas tu mak dengan abah suruh try pakai Clayever. Mula mula macam tak cayer, so buat tak tau jer. Then bila mak masuk tido ambil Clayever senyap senyap, heheh. Mak kata kalau pakai sapu nipis nipis jer tapi nak kecutkan jerawat punya pasal, aku tepek jer tebal tebal. Yup, its work. jerawat kecut semalaman. Bila sapu kat luka pun luka cepat kering so takde la tangan ni gatal gatal nak kupikkan kudis tu.

Pernah sekali beli vitamin then dapat mask shisheido as free gift, and cik kak ni pun saja gatal nak pakai. And tahniah untuk diri sendiri sebab lepas tu muka naik ruam and gatal gatal, puas gak la garu garu sampai calar calar muka. Sebab tak tau nak buat apa dah and nak pakai apa so pakai la CLAYEVER malam tu. Alhamdulillah, 2 kali pakai ruam hilang terus.

Oleh sebab CLAYEVER ni sangat berkesan, so sesiapa yang datang bilik kita and ada masalah jerawat or kulit semua dipaksa untuk pakai.  Taknak pakai, kita sendiri yang tonyoh kat muka dorang "haa kau kena pakai nih bedah, konpem jerawat jerawat kau kecut punya" dorang pun hanya mampu tadah muka. keh keh... Esok tu dorang komen kata jerawat dorang dah kecut.

Lepas tu setiap kali datang bilik, dorang sendiri yang mintak sikit clayever nak pakai. Dalam akhir sem camtu siapa yang pakai or baca pasal clayever ni semua beli sebotol sorang. Dapat gakla duit poket sikit untuk hujung sem. Almaklumla hujung sem memang selalunya terdesak lagi tersedak, hikss.

Ada gak member cerita yang dia bagi Bf dia pakai sebab tangan Bf dia melecur then esok tu tempat yang melecur tu dah kering.

 Dalam family aku semua pakai clayever ni, Abah dulunya resdung tak boleh makan belacan apa semua, sekarang ni kemain bedal dengan alasan resdung dia dah elok lepas pakai CLAYEVER.
Mak ada allergic dekat jari. Kalau kena sabun or bahan kimia yang tak sesuai dengan kulit mesti akan tangan akan luka then berkerak kerak sampai jari tu jadi hitam. Lepas pakai beberapa kali CLAYEVER luka luka kering and tangan mak makin elok takda dah kerak kerak and hitam dah.

p/s: Whitehead pun hilang pakai clayever ni

TESTIMONI CLAYEVER...







CLAYEVER rawatan untuk penyakit :-
  • Ekzema, Psoriasis, Fungus Kuku
  • Kayap, Ketuat, Kurap, Bisul
  • Kulit Terbakar
  • Gigitan Binatang Berbisa
  • Jerawat, Jeragat, Resdung
  • Tekanan Jiwa, Migrain
  • Kudis-kudis Kencing Manis, Kulat Air
  • Uluran (Angin Pasang)
  • Sakit Urat
  • Pendedahan Sinaran, Sunburn
  • Kelimumur




Cara nak pakai

Muka:-
Sapu nipis nipis dekat seluruh muka biarkan sejam lepas tu bilas. Atau nak pakai dekat tempat bermasalah jer pun boleh.

Detox:-
Cara nak detox cuma letakkan CLAYEVER dalam satu bekas tertutup (muat untuk rendam kaki), letak air mineral then kacau/goncang hingga sebati. Lepas tu boleh la rendam kaki dalam setengah jam atau lebih. Air detox Clayever tu boleh digunakan beberapa kali selama 2 hari. Air Detox Clayever yang telah dipakai akan busuk.

Dibuat mandi:-
Untuk merawat keseluruhan badan yang disebabkan radiasi dari chemotherapy atau kerana penyakit kulit seluruh badan.

 Mengenai CLAYEVER...


Paling penting CLAYEVER ni 100% ekstrak tanah liat semula jadi. CLAYEVER mempunyai tanah liat yang kaya dengan mineral yang diperlukan oleh sel badan, Terdapat 60 - 70 kandungan mineral dan ia mempunyai saiz yang sangat halus iaitu 2 mikron.

CLAYEVER akan meresap ke dalam kulit apabila disapu, lalu masuk ke dalam sistem darah dan sistem lymphatic. Dengan fungsi DUAL ACTION yang terdapat dalam tanah liat ini ia akan menyerap segala toksik seperti logam berat, racun, virus, bacteria fungus, parasit dan juga radiasi yang terdapat di sel-sel dalam badan. Dan sebagai ganti CLAYEVER akan manyerahkan 60 - 70 mineral yang ada kepada sel sel badan.




Sebotol hanya RM 25

Berminat boleh whatsapp :- 012 2405568 (zu)


That's all. Thank you for read. Prudo~ ;)

2 comments:

QasehnyaRania said...

menaarik..
blm pernah guna

siti zulaikha said...

cubalah try kalau anak ada ruam ke apa. akan nmpk kesannya lepas 2 3 kali penggunaan. :)