Posts

Showing posts from May, 2016

Hapuskan Bulu dengan Homemade Sugar Wax

Image
Assalamualaikum and hye.

Hair Wax Homemade...

Berhari hari plan nak update tapi asyik la ada jer masalahmya.. haa, today nak share cara buat hair removal jenis wax punya. senang cerita untuk cabut bulu bulu yang tak diingini lah. hee...

Some girls ada masalah dengan bulu bulu yang agak luar biasa dari yang sepatutnya kat tangan and kaki (tak tau nak cakap camne -_-) and kalau cukur pakai pisau cukur selalunya bulu yang tumbuh akan lebih tebal and lebat pulak.. lagi la haru dibuatnya.. T_T' . So the safe way is pakai lah hair wax untuk cabut bulu bulu durjana tu hingga ke akar.

Hair wax boleh didapati di kedai kedai macam watson and guardian. contoh brand yang ada hair wax ni ialah Veet, ada lagi jenama lain rasanya tapi aku tak tau.

Ada jugak peniaga peniaga online jual hair wax yang dorang buat dari gula and madu. Boleh gi cari dalam Insta and FB yer. Sebotol ada la dalam lingkungan rm 20-40 ikut kuantiti.

Tapi kalau nak jimat, buat sendiri jer la kan kan kan....

antara bahan bah…

New Year di MELAKA

Image
Assalamualaikum and hye..

Cerita New year hari tu tapi tengah tahun baru update, dengan alasan asal ada point nak update blog.. heeee..

Since aku and kenkawan ni jenis yang setiap sem mesti akan cari hari yang kitaorang boleh gi bercuti sama sama kenkononnyer (padahal gi berjalan dekat dengan rumah member supaya dapat free homestay.. heheh) so kitaorang decided pergi Melaka untuk overnight on New Year. Bajet bajet jer overnight time New Year, kalau tahu kat abah memang dia suruh aku patah balik muadzam.

Aku dengan demamnya gagahkan diri jugak untuk drive dari Muadzamterdam ke Malacca. Nak bertolak pun macam macam hal, Ambik kereta pukul 5 tapi pukul 6 dekat muadzam lagi. Girls memang camtu kan, normal la tu. Dengan driver gi carik bantal dulu sebab tak cukup tinggi mana tak delay sejam.. heee

Sampai Melaka memang dah malam dalam pukul 11 gitu so ada sejam lagi before New Year, dengan hujan and jalan jam, perghhh,, memang mencabar bagi pemandu manual T_T"

Alhamdulillah dapat gak s…

Rawatan Pati Tanah Liat ( CLAYEVER )

Image
Assalamualaikum and hye...


Terapi clay actually pati tanah liat yang diambil dari dalam bumi dan menggunakan kaedah Cation Exchange Technology. Ia ditemui oleh Ahli Sains Tempatan, Sari Pati Tanah Liat ini dinamakan sebagai CLAYEVER. 

Even kita sendiri pun dijadikan dari tanah jadi tak salah jika kita mencuba kaedah rawatan yang juga asalnya dari tanah. Bukankah lebih baik dari ubat ubatan yang mengandungi bahan kimia ?

my own experience with CLAYEVER....

Time balik cuti mak tegur kenapa muka teruk sangat (arghhh stress jemah T_T ) lepas tu mak dengan abah suruh try pakai Clayever. Mula mula macam tak cayer, so buat tak tau jer. Then bila mak masuk tido ambil Clayever senyap senyap, heheh. Mak kata kalau pakai sapu nipis nipis jer tapi nak kecutkan jerawat punya pasal, aku tepek jer tebal tebal. Yup, its work. jerawat kecut semalaman. Bila sapu kat luka pun luka cepat kering so takde la tangan ni gatal gatal nak kupikkan kudis tu.

Pernah sekali beli vitamin then dapat mask shisheido as…

Kerja Part Time Melipat Risalah (JANGAN TERTIPU)

Image
Assalamualaikum and hye...

macam yang aku pernah cerita dulu dalam blog lagi satu pasal kerja lipat risalah yang memerlukan korang bank in duit pendaftaran sebanyak Rm 60. (owner blog ni memang banyak account.. 1 untuk merapu and satu untuk dropship *konon kononnyer*) okay back to the main story... nak tau or baca lebih lanjut pasal penipuan ni boleh baca link ni kerja part time lipat risalah .

Aku nak cerita balik pun macam ingat ingat lupa dah ceritanya sebab aku kena dalam tahun lepas tapi aku nak up balik cerita ni sebab kesian tengok ramai yang terkena dah dengan kerja lipat risalah ni. ada macam macam teknik yang digunakan sekarang and aku pasti gak ramai lagi yang join buat kerja kerja hampeh ni. Bukannya perempuan tu sorang jer.

Ada gak yang sampai wassap aku cerita dia kena tipu dengan kerja lipat risalah ni. kesian memang kesian, mana taknya, niat nak cari rezeki sebab susah alih alih duit kita pulak yang melayang (kalau dah kaya macam dato' vida takdernyer nak cari ker…

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D