Pages

Follow by Email

click to see ahmad maslan face :D

Sunday, 28 June 2015

Kisah duka sempena syawal.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ehh update lagi.. hahah, lantak la. 
I just nak share my sad story ever.

*tengok tajuk*
Ehh minah ni baru puasa ke-12 dah sibuk pasal raya.

Ehh biar la. Korang tak paham apa yang aku rasa.. tengah sedih ni. *kesat hingus kat akak sebelah*

Okay, cukup cukup la tu drama. :(

Dengan ini dukacitanya saya maklumkan yang penyelia saya bagi buat pilihan sendiri nak cuti berapa hari. *hip..hip.. hoorayyy :D*
So aku pun pandang che mat... pandang che Usop dan pandang akak sebelah. Lepas tu pandang balik che mat.. pandang che usop.. pandang akak..
Lepas dua tiga kali buat camtu dengan murah hatinya aku kata nak cuti 2 hari lepas raya.

Mesti semua macam "Ehhh budak nih...Orang dah bagi chance nak ambik berapa hari yang kau suka, kau boleh ambik 2 HARI JER ??? Kebebalan apa yang kau buat"

Yer aku pun macam "Ehh bebalnya la aku nih.. kenapa baik sangat??? Kenapaaaaa??? Kenapaaaaa??? *hantuk2 kepala kat pc and baling semua pc dekat bilik mayat*
Ya allah tension rasanya. "

Tapi nak buat macam mana.. Che mat buat muka simpati kat aku.. kata yang dia tak cuti pun. So..so..so aku pun macam serba salah nak mintak cuti. Tu yang ambik 2 hari jer...
Then..then..then.. aku yang tension  (



>_<)

Dahla cuma time raya jer ada masa nak together gether dengan adik beradik tersayang.. rindu weh nak lepak sesama. Dah camni jadinya, alamatnya aku memang kena tinggal la. *tak dapat ikut kutip duit raya*
Sedih weiii... sedihhhh.. sedihhhh (T_T)


gambar raya tahun lepas...............................................................................................

gambar raya 2010

ehh korang paham tak apa yang aku cuba sampaikan nih?? Aku tension dengan kebebalan sendiri nih? Paham tak??  Paham tak?? 

*takpelah u guys.. pedulikan i yang tengah meroyan nih ;(*

Tapi takpelah i redha sebab ada elaun yg ciput tu. Tu jer la.. kalau ikutkan hati nak membebel panjang-panjang sebab kebebalan ambik cuti 2 hari. Sebab lapar punya pasal kita berhenti kejap..
🚶🚶🚶

BIRTHDAY si buncit sayang

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

entry kali ni pasal birthday encik buncit.
P/s: dahla setahun biarkan blog ni kesunyian then tetiba masuk pasal birthday orang yg tak pernah dimention dalam blok ni lak.

Actually, aku teringin sangat nak update blog ni tapi kekangan internet yang seringkali menjadi masalahnya.
P/s: ehh dahtu yg update nih?
Hahahahaha… I pakai internet tempat I praktikal.. hoho... Alang2 takde kerja nilah kerjanya.

There's a lots of thing yang aku nak cerita but..but..but.. memandangkan besday pakcik buncit tu dah dekat so entry pasal dia dulu la.

*tengok kiri kanan depan belakang baru boleh start. Tak nak kantoi dengan penyelia*

gambar ni time besday aku. kemain post tepi longkang.

Bismillahirrahmannirrahim…

First of all saya nak ucapkan selamat hari lahir yang ke-20 buat MUHAMMAD SYAIDI SAFUAN. Moga awak sentiasa sihat dan berbahagia la hendaknya (*walaupun selalunya saya suka cari pasal*).

Yeayyy… awak dah tua macam saya, tapi awak tetap 'adik ikan' saya. Apa perasaan masuk angka 2 di depan?

ni orangnya.



Sempena hari lahir awak yang ke-20 ni saya nak belanja pizza tapi sebab dalam bulan puasa maka otomatik cancel la yer. Tapi takpe saya tetap akan belanja pizza… cuma….. hanya gambar jer la..pizzanya beli sendiri. :P. (promotion nak berlanja pizza expired bila masuk bulan syawal.)

selain tu tolonglah take care your own self semasa LI kat sinun tu. Hati-hati sewa rumah kedai tu. Dengar cerita ada cina mati gantung diri kat situ. *tokok tambah* hohoho…

and..and..and.. KALAU rajin silalah jengah-jengah masjid kat situ and pergi solat terawih.. I said KALAU. KALAU penat takpelah. Duduk jer la dalam rumah kedai yang cina gantung diri tu..

okay that's all…
again.. I wish you HAPPY BIRTHDAY !!!

EHH KEJAP.. lagi satu sorry untuk segala ayat-ayat saya yang kasar.. brutal.. lagi tajam tu. I memang bergitu. Mohon bersabar selagi mampu ea.. daaa…

HAPPY BIRTHDAY..HAPPY BIRTHDAY..HAPPY BIRTHDAY…


LAP U.. <3 ;)
after class... nak bagi sijil tuttt....

p/s: tak mampu nak sweet sweet. satgi ada yang menyergah dari belakang kang. ;D