Posts

Showing posts from January, 2013

Cerita Pesbuk ☺

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada rakyat
 malaysia..nepal..bangla..indon.. dan lain2.. harap sihat selalu ~ =)

so today saya nak buat entry pasal pesbuk gitu..
kalau anda tak berminat takpa saya ada caranya..
haaa awak semua cuba tengok belah kanan dan atas sekali tu..

 haa nampak tak tu, button ✘ yang warna merah tu? tekan jerr and masalah selesai ツ
1) saya selalu perasan yang warga pesbuk ni suka bertanya "tengah buat apa tu ?" ermm saya tak paham la dengan dorang..  dah kita tengah online dan chat dengan dia kan tu pun nak tanya lagi ke? so saya jawab jer la  'tengah mandikan kuda'  atau  'tengah berKUNGFU dengan uwan'.. weee Ü
2)  warga pesbuk ni suka gak bertanya NAMA padahal sudah terang lagi bersuluh.. siap pakai spotlight lagi tu pun tak nampak-2 lagi ke?  aishhh tu la duduk lagi depan lappy tu 24 jam.. ish-3 (utk dri sndri gak =) so my best answer dengan nama-2 busuk jer such as i) 'milah bin jebon' bang~ ii) peah bin jongos~ iii) mak d…

tumpang kereta boleh.. mueheheheh~

ok la macam ni cite nye.. abang saudara aku ngan adik die lelaki pakai keta myvi nak pulang ke kampung sebab dapat cuti. diorang bertolak dari kota kinabalu jam 8 malam.. .lambat balik sebab servis kereta sekejap..

  lepas servis kereta diorang pun mulakan perjalan macam biasa.. dalam perjalanan tu diorang rasa lapar dan singgah kat warung makan sekejap  (jarak dari kota kinabalu ke kampung kami jauh jugak 490KM)... lepas makan diorang nak start jalan tetiba hujan renyai2 turun  dan dalam pertengahan jalan hujan jadi lebat..   dalam perjalanan tu diorang nampak ada sorang nenek duduk kat bus stop  nak tumpang kereta ke beaufort tapi mana ada bus malam2 ni.. diorang pun rasa kesian kat nenek tu dan bagi tumpang kereta.. nenek tu duduk kat bahagian belakang kereta.

.mula2 diorang tak rasa apa2 dengan nenek tu...
dalam keadaan hujan lebat tu tetiba kereta diorang rosak.. pelik,kereta dah servis tadi macam mana boleh rosak..   adik abang saudara aku pun nak toleh kebelakang  nak bagi tau kereta rosak dan …

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D