Posts

Showing posts from 2013

result day ٩(●̮̃•)۶

Image
assalamualaikum and salam sejahtera.
first of all saya nak wish tahniah bebanyak kepada semua batch 95  yang mendapat keputusan yang cemerlang di dalam SPM tahun 12 .
yang tak cemerlang pun jangan risau, esok korang still hidup lagi kan シ (hehe, erkk just kidding, just nak kata jangan la give up tau)
okay hari ni saya nak cerita pasal hari saya dan kawan2 saya ambil result  シ
*twink2*
٩(●̮̃•)۶ heyyo~


bagai kancil dengan zirafah kan .  opss sory bagai tasha dengan alip kan シ



haa and then kitaorang pun gerak la ke sekolah kitaorang gerak dalam pukul 12 gitu. ermm lebih kurang la. hehe
sesampai jer ke sekolah mak and akak farah bagitau yang 2 orang straight A kat sekolah SMDAS ni iaitu FARAH HAZWANI and AMIRA NATASHA erghhh dan pada masa tu gak saya peluk2 tasha and jerit "weii aku rasa nak nangis" hehe, melebih tak saya? kawan yang dapat saya lak yang terharu, huhu
haa ni dia resultnya. (bahan bukti ni =P ) hehe

dan dibawah ni adalah muka2 tak malu untukshow off, padahal biasa…

semakan keputusan SPM 2012 ヅ

Image
Tarikh rasmi keputusan SPM 2012 diumumkan pada bulan Mac 2013.  Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia tersebut boleh diambil di sekolah masing-masing  mulai 21 Mac 2013.  Demi kemudahan pelajar,  calon juga boleh membuat semakan menggunakan kaedah pesanan ringkas SMS  seperti yang tertera dibawah. 

cara menyemak keputusan SPM melalui pesanan ringkas :-
taip : SPM ( IC number ) ( angka giliran ) hantar ke : 15888

semakan boleh dilakukan bermula jam 10.00 a.m pada  21 march 2013
sekian terima kasih  =) p/s: semoga mendapat keputusan yang cemerlang

creative picture ✿

Image
assalamualaikum and salam sejahtera

hari ni saya just nak mengepost gambar yang extremely creative!
sometime creativity yang dibuat agak
 lawak, pelik, amazing, awesome and agak pengotor
so that the reason why i'm gonna share with u all ☺ just enjoy~

we start it with : teh tarik katak .
secawan Rm5 saja =)
then sebotol mentega kacang. fresh from the nut butt  =D
sebotol Rm12.
dijamin sedap hingga menjilat kaki



haaa.. ni starfruit baby version or star baby version.
cute kan? tapi bukan untuk dijual. maap 



if sekali imbas cam terapung kan?




ehem2. ingat yer adik2. cita2 dan harapan harus besar
untuk berjaya

hye all.. hari ni mak pah nak perkenalkan produk kat ampa semua naa
haaa ni dia.. produk fair and lovely,
mampu merubah wajah anda agar tampak lagi cerah berseri.
amat popular dan dutanya bukan sebarangan tau.
ambik HANGGG obama pun pakai and sanggup jadi duta.



nilah yang berlaku jika terlebih extreme main istana pasir.
anyway superb right?



saya adalah salah sorang peminat kartun ni dulu.
dan 5 s…

tarikh kemaskini borang permohonan matrikulasi.

Bermula Isnin depan iaitu pada 4 Febuari 2013 sehingga 18 Febuari 2013,
 Bahagian Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia dilaporkan akan membuka talian
 untuk mengemas kini borang permohonan ke matrikulasi bagi sesi 2013/2014.
 Para pelajar dan calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
 yang telah membuat permohonan melalui internet boleh berbuat demikian
menerusi pautan di * http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/kemaskini*


sekian terima kasih. *c&p di yastro apa ntah.. =)

Cerita Pesbuk ☺

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada rakyat
 malaysia..nepal..bangla..indon.. dan lain2.. harap sihat selalu ~ =)

so today saya nak buat entry pasal pesbuk gitu..
kalau anda tak berminat takpa saya ada caranya..
haaa awak semua cuba tengok belah kanan dan atas sekali tu..

 haa nampak tak tu, button ✘ yang warna merah tu? tekan jerr and masalah selesai ツ
1) saya selalu perasan yang warga pesbuk ni suka bertanya "tengah buat apa tu ?" ermm saya tak paham la dengan dorang..  dah kita tengah online dan chat dengan dia kan tu pun nak tanya lagi ke? so saya jawab jer la  'tengah mandikan kuda'  atau  'tengah berKUNGFU dengan uwan'.. weee Ü
2)  warga pesbuk ni suka gak bertanya NAMA padahal sudah terang lagi bersuluh.. siap pakai spotlight lagi tu pun tak nampak-2 lagi ke?  aishhh tu la duduk lagi depan lappy tu 24 jam.. ish-3 (utk dri sndri gak =) so my best answer dengan nama-2 busuk jer such as i) 'milah bin jebon' bang~ ii) peah bin jongos~ iii) mak d…

tumpang kereta boleh.. mueheheheh~

ok la macam ni cite nye.. abang saudara aku ngan adik die lelaki pakai keta myvi nak pulang ke kampung sebab dapat cuti. diorang bertolak dari kota kinabalu jam 8 malam.. .lambat balik sebab servis kereta sekejap..

  lepas servis kereta diorang pun mulakan perjalan macam biasa.. dalam perjalanan tu diorang rasa lapar dan singgah kat warung makan sekejap  (jarak dari kota kinabalu ke kampung kami jauh jugak 490KM)... lepas makan diorang nak start jalan tetiba hujan renyai2 turun  dan dalam pertengahan jalan hujan jadi lebat..   dalam perjalanan tu diorang nampak ada sorang nenek duduk kat bus stop  nak tumpang kereta ke beaufort tapi mana ada bus malam2 ni.. diorang pun rasa kesian kat nenek tu dan bagi tumpang kereta.. nenek tu duduk kat bahagian belakang kereta.

.mula2 diorang tak rasa apa2 dengan nenek tu...
dalam keadaan hujan lebat tu tetiba kereta diorang rosak.. pelik,kereta dah servis tadi macam mana boleh rosak..   adik abang saudara aku pun nak toleh kebelakang  nak bagi tau kereta rosak dan …

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D