Pages

Follow by Email

click to see ahmad maslan face :D

Thursday, 21 March 2013

result day ٩(●̮̃•)۶


assalamualaikum and salam sejahtera.
first of all saya nak wish tahniah bebanyak kepada semua batch 95 
yang mendapat keputusan yang cemerlang di dalam SPM tahun 12 .

yang tak cemerlang pun jangan risau, esok korang still hidup lagi kan 
(hehe, erkk just kidding, just nak kata jangan la give up tau)

okay hari ni saya nak cerita pasal hari saya dan kawan2 saya ambil result  
*twink2*
٩(●̮̃•)۶ heyyo~

yeahh tu dia big brother kita
and before kita gerak ambik result maka baik posing dulu
kang kot result kiok and air mata dah tumpah-2
takkan la nak posing lagi kan . =D

dorang kata  keluar rumah dengan kaki kanan sebelum ambik result.
so i just show it how.. hehe =D

saya dan bestie saya iaitu ZEK telah sampai ke rumah tasha
seawal pukul 9 pagi lagi dan diikuti kehadiran alip and papa (razzi)

zek and papa bawak kereta masing-2, 
acece, show off nampak ? haha



bagai kancil dengan zirafah kan . 
opss sory bagai tasha dengan alip kan 


yeahhh ni dia, hadiah2 yang abe ZEK kita dapat
dari gadis2 yang ayu ni
(cehh perasan lobih.. hoho)


haa and then kitaorang pun gerak la ke sekolah
kitaorang gerak dalam pukul 12 gitu. ermm lebih kurang la. hehe

sesampai jer ke sekolah mak and akak farah bagitau yang
2 orang straight A kat sekolah SMDAS ni
iaitu FARAH HAZWANI and AMIRA NATASHA
erghhh dan pada masa tu gak saya peluk2 tasha and jerit "weii aku rasa nak nangis"
hehe, melebih tak saya? kawan yang dapat saya lak yang terharu, huhu

haa ni dia resultnya.
(bahan bukti ni =P ) hehe


haa tengok tu,
tersenyum kambing beliau ehh silap
tersenyum bangga beliau 
dan dibawah ni adalah muka2 tak malu untukshow off, padahal biasa2 saja..
hehe expecially grey girl tuh =P


menumpang ke-famous-an orang straight A..  


tak cukup kerusi so kat tangga pun jadi la




acece.. suwitnya kami.. ahaksss so perasan la =P

dah sudahh ambik result apalagi blah ar..
tapi kami datang dan balik naik kereta saga mama ZEK
yang drivenya? of course la ZEK kalau saya kang kot hilang side mirror lagi.
huhu~




after balik dari sekolah kami terus ke rumah tasha untuk melakukan aktiviti
yang berfaedah lagi bermanfaat iaitu melepak =P

dan dalam pukul 3 kami plan untuk keluar ke seremban 
kerana cacing-2 pita..kerawet dan yang tidak diketahui namanya 
telah berbunyi dan menari2 gitu di dalam perut.

kami plan untuk ke pizza-hut ! yep..yep hurrayyy
makan tengahari opss makan petang kami di sponsor oleh
Cik Amira Natasha. *blink-2 i like =D

haaa tengok siap promote bagai..
ehh bajet jer.. =P




our menu =D 


kebuluran..ke-pelahap-an dan keserasian boleh dilihat disitu yer.
eleh cuba makan dengan boypren gerenti
sopan santun lagi berhemah kan =P hehe

haiyaaa.. alip cover sikit gigi tu.. wakaka
just kidding =D hehe


ciri-2 gadis kebulur, tak makan setahun .


my buddies *wink-2 
=D




haa tu lah masa-2 yang saya and kenkawan habiskan pada hari mengambil result

sebenarnya banyak suwit-2 memory atau sebenarnya lebih kepada memory-2 lucu

dengan dorang nih.

sewaktu kami belum SPM dulu kami penah mengadakan aktiviti 
bermain ping pong di dalam kelas menggunakan calculator, main kejar-2
and main baling-2 tepung, hehe
sebenarnya ramai cikgu-2 ingat kelas kitaorang struggle belajar 
tapi rasanya kalau tak da cikgu memang riuh lah kelas tu. haha

ada satu ketika sewaktu kitaorang tengah ada gap time exam SPM, 
cik Amira Natasha ni boleh nyanyi kuat2 lagu
"gunalah bahasa kebangsaan kita, marilah kita nyanyi ramai-2" ~♫ 
(ermm maybe sebab tension kot)

then datang cikgu Rahim cekak pingang, 
haa hambik mu, diam seribu bahasa.
entah apa-2 jer perangai masing-2 kan . hehe

dan antara lainnya ketika trial BIOLOGY,
time tu memang dah blur tahap cipan so tak tau nak bagi jawapan apa
for ATP apa entah maka terkeluar lah jawapan
" to storage food in dapur cik ESAH" 
dan nasib baik gak la tak kena luku dengan cikgu RIDUAN lepas tu , hehe
dan alhamdulillah walaupun main-2 dengan cikgu tu dulu tapi BIO saya still okay 
okay ke ? hurmm okay la tu.
5 science 2012  


well diakhir kata ialah saya rindu saat-2 form 5 yang indah dulu. hikss~

dan kepada pelajar-2 lepasan SPM yang nak tau kelayakan anda ke IPTA / imascu
boleh lah semak di link bawah ni

http://imascu.upu.mohe.gov.my/semak-syarat-kelayakan.cfm

sekian and thank for reading my blog    
assalamualaikum~

Wednesday, 20 March 2013

semakan keputusan SPM 2012 ヅ






Tarikh rasmi keputusan SPM 2012 diumumkan pada bulan Mac 2013. 
Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia tersebut boleh diambil di sekolah masing-masing 
mulai 21 Mac 2013. 
Demi kemudahan pelajar, 
calon juga boleh membuat semakan menggunakan kaedah pesanan ringkas SMS 
seperti yang tertera dibawah. 


cara menyemak keputusan SPM melalui pesanan ringkas :-

taip : SPM ( IC number ) ( angka giliran )
hantar ke : 15888


semakan boleh dilakukan bermula jam 10.00 a.m pada  21 march 2013

sekian terima kasih  =)
p/s: semoga mendapat keputusan yang cemerlang

Wednesday, 6 March 2013

creative picture ✿



assalamualaikum and salam sejahtera

hari ni saya just nak mengepost gambar yang extremely creative!
sometime creativity yang dibuat agak
 lawak, pelik, amazing, awesome and agak pengotor
so that the reason why i'm gonna share with u all 
just enjoy~


we start it with : teh tarik katak .
secawan Rm5 saja =)

then sebotol mentega kacang. fresh from the nut butt  =D
sebotol Rm12.
dijamin sedap hingga menjilat kaki




haaa.. ni starfruit baby version or star baby version.
cute kan? tapi bukan untuk dijual. maap 




if sekali imbas cam terapung kan?





ehem2. ingat yer adik2. cita2 dan harapan harus besar
untuk berjaya


hye all.. hari ni mak pah nak perkenalkan produk kat ampa semua naa
haaa ni dia.. produk fair and lovely,
mampu merubah wajah anda agar tampak lagi cerah berseri.
amat popular dan dutanya bukan sebarangan tau.
ambik HANGGG obama pun pakai and sanggup jadi duta.




nilah yang berlaku jika terlebih extreme main istana pasir.
anyway superb right?




saya adalah salah sorang peminat kartun ni dulu.
dan 5 star kepada manusia yang tersangatla creative menyolek kucing ni!




i'm sexy and i know it =)




guys~ saper pernah buat angkat kaki cepat!




actually nothing on this pic. just nak cerita pada seketika dahulu
saya pernah letak gambar ni sebagai DP facebook saya,
and guess what saya boleh on9 dengan tenang tanpa teguran mana2 lelaki
so this is the best way lar to avoid from being disturbing while you chat with your BF
=)






sorry i can't sensor it ! ehem2.. x baik tauu


pembulian sering berlaku di mana mana. !




rooster: ayang, curang dengan abang?
hen: maafkan ayang , bang! T_T'



a family?




masa depan  =)
nothing change on them



Saturday, 2 February 2013

tarikh kemaskini borang permohonan matrikulasi.

 Bermula Isnin depan iaitu pada 4 Febuari 2013 sehingga 18 Febuari 2013,
 Bahagian Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia dilaporkan akan membuka talian
 untuk mengemas kini borang permohonan ke matrikulasi bagi sesi 2013/2014.
 Para pelajar dan calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
 yang telah membuat permohonan melalui internet boleh berbuat demikian
menerusi pautan di * http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/kemaskini*


sekian terima kasih. *c&p di yastro apa ntah.. =)

Friday, 25 January 2013

Cerita Pesbuk ☺

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada rakyat
 malaysia..nepal..bangla..indon.. dan lain2.. harap sihat selalu ~ =)

so today saya nak buat entry pasal pesbuk gitu..
kalau anda tak berminat takpa saya ada caranya..
haaa awak semua cuba tengok belah kanan dan atas sekali tu..

 haa nampak tak tu, button yang warna merah tu?
tekan jerr and masalah selesai 

1) saya selalu perasan yang warga pesbuk ni suka bertanya "tengah buat apa tu ?"
ermm saya tak paham la dengan dorang.. 
dah kita tengah online dan chat dengan dia kan tu pun nak tanya lagi ke?
so saya jawab jer la 
'tengah mandikan kuda' 
atau 
'tengah berKUNGFU dengan uwan'.. weee Ü

2)  warga pesbuk ni suka gak bertanya NAMA padahal sudah terang lagi bersuluh..
siap pakai spotlight lagi tu pun tak nampak-2 lagi ke?
 aishhh tu la duduk lagi depan lappy tu 24 jam.. ish-3 (utk dri sndri gak =)
so my best answer dengan nama-2 busuk jer such as
i) 'milah bin jebon' bang~
ii) peah bin jongos~
iii) mak dara hot ~ =D

3) para2 warga pesbuk ni suka gak bertanyakan tempat tinggal..
padahal bukan kau nak datang rayo umah den pun =P
jadi untuk tidak mengecewakan dia saya bagi la secara detail alamat saya :
(NO -_-, kuaters orang melayu , telok ayaq masin, 00000 butterworth, pulau pinang,
 malaysia,bawah langit, berhampiran laut, atas tanah, 
di planet bumi a.k.a planet ke-3, sebelah kanan zuhrah ,
sebelah kiri marikh, dalam sistem solar, dalam bimasakti yang gelap2 tu~) 
fuhhhh ~ -_-"~ penatt

4) soalan yang ni biasa la kan.. "SINGLE ke ?"
so jawab la "tak, 'PLURAL' "
'haa kalau x paham nmpak sangat x pernah blajar ENGLISH tu'
and lastly
5) hye awak FREE tak esok... keluar jom
so jawablah:
awak ingat saya apa?
 "saya EXPENSIVE la mana boleh dapat free2 jer"..

okayy sekian.. terima kasih kerana sudi membaca this bored entry.. 

sebenarnya nak upload gambar sekali,
 tapi ada masalah sikit so membebel je lah yer. ^_^v

Monday, 21 January 2013

tumpang kereta boleh.. mueheheheh~

ok la macam ni cite nye..
abang saudara aku ngan adik die lelaki pakai keta myvi
nak pulang ke kampung sebab dapat cuti.
diorang bertolak dari kota kinabalu jam 8 malam..
.lambat balik sebab servis kereta sekejap..


  lepas servis kereta diorang pun mulakan perjalan macam biasa..
dalam perjalanan tu diorang rasa lapar dan singgah kat warung makan sekejap
 (jarak dari kota kinabalu ke kampung kami jauh jugak 490KM)...
lepas makan diorang nak start jalan tetiba hujan renyai2 turun
 dan dalam pertengahan jalan hujan jadi lebat..
  dalam perjalanan tu diorang nampak ada sorang nenek duduk kat bus stop
 nak tumpang kereta ke beaufort tapi mana ada bus malam2 ni..
diorang pun rasa kesian kat nenek tu dan bagi tumpang kereta..
nenek tu duduk kat bahagian belakang kereta.


.mula2 diorang tak rasa apa2 dengan nenek tu...

dalam keadaan hujan lebat tu tetiba kereta diorang rosak..
pelik,kereta dah servis tadi macam mana boleh rosak..
  adik abang saudara aku pun nak toleh kebelakang
 nak bagi tau kereta rosak dan tak boleh terus kan perjalanan..
.tapi nenek tu dah tak da kat dalam kereta...terkejut sakan la diorang...
dah la hujan lebat,nenek tu pulak hilang...
masing2 kehairanan..


tetiba diorang perasan macam ada yang duduk kat belakang kereta

 dengan rambut yang panjang melalui cermin..
apalagi,
diorang buka pintu serentak lari lintang pukang la dalam keadaan hujan lebat tu...
 diorang cuba cari rumah yang terdekat nak minta tolong..
.nasib baik ada rumah berhampiran kat tempat kereta diorang tu...
tuan rumah pun terkejut jugak ngan diorang ni..
mana tau diorang kena rompak ke apa ke...
tuan rumah tu pelawa diorang masuk dan bagitau apa yang terjadi...
dengar je apa yang terjadi,dia pun call "orang pandai"
 nak tolong diorang ni...
 sampai je orang pandai ni..


diorang pun pergi ke tempat kereta diorang dalam keadaan basah kuyup ..

kan masih hujan lebat time tu..
orang pandai tu pun check la kereta diorang ni
dan kata benda tu dah hilang dari kereta diorang...
.pintu kereta masih terbuka time tu.
.diorang tutup pintu kereta dan balik kerumah tempat diorang minta tolong.
.diorang minta izin nak menginap kat sana..
tak sanggup terus kan perjalanan wooo..


 bila dah siang je diorang pun call la kami (saudara2)
 nak minta tolong bawa kereta diorang tu..
masa tu kami belum lagi perkara ni..
diorang cume cakap kereta diorang rosak dan diorang rasa penat ...
sampai je kat kampung diorang suruh parking kereta tu kat tepi jalan....
kami rasa pelik.
.kalau kereta rosak mesti parking kat tepi rumah nak cek apa masalah kereta tu..
dia cakap masuk dulu aku nak cite hal sebenar ni..
lepas dia kasi cerita suma dah takut ...
yang bawa kereta tu lagi terkejut gile..
.lepas je hari tu kereta tu pun diorang SELL..kat tempat orang lain...
mcam tu la ceritanya...


i just kopipes cerita orang lain ni..

 nak buat cerita sendiri ermm takut suma bosan lak kan ;P