Pages

Follow by Email

click to see ahmad maslan face :D

Friday, 24 August 2012

FuNnY sToRy !!


lama dah x mengpost..
so welcome and jom layan hujung minggu riang ria raya ini dengan cerita2 lawak saya.. :)

KISAH SEORANG PANGLIMA
Tahun 1441- Sebelum memulakanperjalanan menuju ke medan perang, seorang panglima menemui rakan yg cukup dipercayainya.
PANGLIMA: Simpan anak kunci ini! Jika aku tak kembali, kau bukakanlah cawat besi isteri ku. Aku izinkan dia berkahwin dengan sesiapa yg disukainya.

RAKAN : Baiklah sahabat ku.

Menjelang petang, ketika panglima bersama tenteranya berehat di sebuah lembah, kelihatan di kejauhan seorang lelaki menunggang kuda cukup pantas menuju ke arah kumpulan tentera itu. Setelah hampir, barulah panglima mengenalinya dia ialah rakan yg cukup dipercayainya itu.

RAKAN : Maaf panglima bagi kunci yg salah!! (Hhmmh hampeh, dah cuba buka dulu rupanya! hehe)


________________________________________________________________________
Salah Faham
Ada dua org anak kembar. namanya tam dan toni.mereka sudah dewasa dan telah beristeri. Tam mempunyai sebuah perahu yg sangat usang.
Kebetulan suatu hari isteri Toni meninggal ketika menaiki perahu Tam.
Beberapa hari kemudian seorang wanita tua berjumpa tam, dan secara tidak sengaja menyangkanya Toni yg barukehilangan isterinya. Wanita itu berkata kpd Tam saya turut bersedih atas kehilangan yg anda rasakan.
Tentu anda merasa sedih.
Tam yg menyangka bahawa wanita itu bercakap tentang perahu menjawab,
tak apalah, sebenarnya memang dah lama saya ingin membuangnya ..dah tua,
lagipun memang tak berapa menarik sejak pertama kali melihatnya.
Bahagian bawahnya sudah lapok dan berbau busuk. Bahagian buntutnya dah teruk ,
lubang bahagian depannya pun dah sangat lebar. Setiap kali aku menggunakannya, lubangnya bertambah besar dan bocor.
saya rasa yg paling merosakkanya ialah semasa saya meminjamkannya kepada 4 org kawan. Saya sudah ingatkan kawan2 keadaannya sudah tidak berapa baik.
Tapi mereka masih juga mahu menggunakannya. Mereka berempat cuba masuk ke ke dalam serentak dan akhirnya ia terbelah ditengah2. Mendengar kata2 itu wanita tua itupun pengsan .. huhuhu

______________________________________________________________________

Boy Pren Nenek
Ada sebuah rumah yang didiami oleh nenek yang sudah 10 tahun kehilangan suaminya yang sedang sibuk mengemas ruang tamu rumah nya sambil ditemani oleh cucu kesayanganya. .
Tiba- tiba cucu nya bertanya

Cucu: Nekknape nenek takde boyfriend?..

Nenek kehairanan mendengar soalan cepu gangsa yang diberikan oleh cucu bertuah nya ituLalu dia pun menjawab..

Nenek: Ehh..sape kate nenek takde boyfriend.. ade la..die selalu teman nenek di kala sunyi..
Cucu: Siapa nenek

Nenek: Ni ha[sambil menunjukkan tv di ruang tamu tersbt] dia la boyfriend nenek..
Cucu:..oo

Lalu nenek itu ingin menonton tvapabila tv di buka..siaran nyatidak jelas..Lalu nenek itu pun menepuk2 belakang tv itu untukmendapatkan siaran yang lebih jelas..Tapi masih tidak berhasil..
Tiba2datang Pak Lebai ke rumah Nenek untuk menjemput nenek datang majlis doa selamat rumahnya malam nanti

Pak Lebai:Assalammualai kum
Cucu: Walaikumsalam. ..ada apa Tok Lebai..
Pak Lebai: Nenek kamu ada.
Cucu: Ada..tapi die tengah sibuk duk menepuk-nepuk boyfriend dia tu..
Pak Lebai:Ha????

_____________________________________________________________________

Kisah Sorang Banduan

Seorang banduanbaru saja berjaya melarikan diri dari penjara setelah dipenjarakanselama 20 tahun. Dalam perjalanannya,
dia terjumpa sebuah rumah danmemecah masuk kedalamnya untuk mencari duit.
Tetapi yang ditemukanhanyalah sepasang pengantin baru yang sedang tidur di atas katil mereka.
Banduan itu mengarahkan pengantin lelaki turun dari katil dan mengikatnya dikerusi.
Kemudian sambil mengikat pengantin perempuan dikatil,
banduan itu mencium lehernya, dan terus bergegas ke bilik mandi.

Sementara banduan berada di bilik mandi, pengantin lelaki berbisik kepada isterinya:
Isteriku, dia adalah banduan yang melarikan diri daripenjara. Lihat saja baju yang dipakainya, dia mungkin sudah lama di penjara dan tentu sudah lama tidak menyentuh wanita. Dari cara aku lihat dia mencium lehermu, dia ingin melakukan hubungan seks denganmu,jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya,berikan kepuasan. Orang ini merbahaya, jika marah, dia pasti membunuh kita. Jadi bertahanlah sayang.. Abang cintakan ayang..

Sambil tersenyum, pengantin perempuan membalas,
Dia bukannya mencium leherku. Tapi dia berbisik ke telingaku. Dia cakap, dia ni homo dan katanya abang seksi sekali dan dia bertanya dimana saya simpan bodylotion? Saya jawab di bilik mandi. Saya rasa dia ingin melakukan hubungan seks dengan abang, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya, berikan kepuasan. Bertahanlah sayang. Ayang cintakan abang juga.

Miahahah.................Padah pentingkan diri! biggrin


 Green Apple sedang berjalan menuju kearah seorang lelaki tua yang bernama Mr Rie,yang sedang berehat di serambi rumahnya. Setelah tiba, Green Apple berkata, " Saya tengok encik ni ceria aje. Apa rahsia yang menyebabkan encik panjang umur dan sentiasa ceria?"


"Takde rahsia apa pun. Cuma saya merokok 3 kotak besar sehari, minum arak, makan makanan berlemak, makanan segera dan tak pernah sekalipun bersenam", kata Mr Rie itu.

"Wah! Hebatnya encik", kata Green Apple itu. "Berapa usia encik sekarang?

"Dua puluh empat."



__________________________________________________________

Ellyza: Berapa harga semeter kain ni?

Mat maticts: Harga 1meter cuma 1ciuman

Ellyza: Baiklah..bagi saya 10meter..

Mat maticts: (gembira)...ni dah siap sepuluh meter kain..bayarannya???

Ellyza: Jap,atok saya akan bayarkan..(sambil menunjuk ke arah Mr Rie)

__________________________________________________________

Sekumpulan Gay berada di bilik persalinan di antara nya Mat Gediks, Mr Rie Cantik dan Gabriela di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang dari mereka menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . "

"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"

"Emmm... "

"Abang masih ada di kelab lagi ke?"

"Iya."

"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?"

"Berapa harganya?"

"Cuma $1500.00 aje"

"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu "

"Berapa harga yang dia bagi?"

"Cuma $280,000 ..."

"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."

"Apa?"

"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "

" Berapa harga yang mereka minta?"

" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. . ."

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!"

"Bye... I Love you too..."
Gay tersebut itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "

_____________________________________________________________