Posts

Showing posts from 2012

lawak sengal..

1)  lawak couple~

   BF : Apa yg kurang dekat I. Jujur !

GF : Takde apa .

BF : JUJUR please !!!!!!!!!!!
GF : Okay! Mulut busuk, ketiak masam, hidung beringus, kaki cagu. PUAS?!

hakhak.. hambik ko~



2) sweet x ?

BF main PSP → GF ambil → BF cakap bagi balik → GF buat muka comel → still taknak kasi → BF rebut2 manja → PSP jatuh dalam longkang → BREAK!

Tak sweet gitu ? :P



3) ‎--> Tips agar di 'kejar' oleh awek ;


♥ 1. Pertama dekati awek yang kita nk
♥ 2. Berikan senyuman yang indah ♥ 3. Berikan tatapan kepada matanya
♥ 4. Pegang tangannya ♥ 5. AMBIL DOMPETNYA ♥ 6. Bawa lari dompetnya. ♥ 7. Selepas itu , tanggung jawab anda.

Dijamin anda pasti di 'kejar' oleh awek tersebut :P Semoga Berjaya !



all joke is kopipes shja.. ^_^

FuNnY sToRy !!

Image
lama dah x mengpost..
so welcome and jom layan hujung minggu riang ria raya ini dengan cerita2 lawak saya.. :)

KISAH SEORANG PANGLIMA
Tahun 1441- Sebelum memulakanperjalanan menuju ke medan perang, seorang panglima menemui rakan yg cukup dipercayainya.
PANGLIMA: Simpan anak kunci ini! Jika aku tak kembali, kau bukakanlah cawat besi isteri ku. Aku izinkan dia berkahwin dengan sesiapa yg disukainya.
RAKAN : Baiklah sahabat ku.
Menjelang petang, ketika panglima bersama tenteranya berehat di sebuah lembah, kelihatan di kejauhan seorang lelaki menunggang kuda cukup pantas menuju ke arah kumpulan tentera itu. Setelah hampir, barulah panglima mengenalinya dia ialah rakan yg cukup dipercayainya itu.
RAKAN : Maaf panglima bagi kunci yg salah!! (Hhmmh hampeh, dah cuba buka dulu rupanya! hehe)

________________________________________________________________________ Salah Faham
Ada dua org anak kembar. namanya tam dan toni.mereka sudah dewasa dan telah beristeri. Tam mempunyai sebuah perahu yg sangat usang…

lawak2 hujung minggu ..

Citer 1 Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

citer 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta
derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka
pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ????? 


citer 3 :

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik.
 Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!


cerita 4 :
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis? 
Sh…

kisah motor yamaha 125z

Image
kisah tentang sebuah motor yamaha 125z..



kisahnya camni...dengar cerita la motor tu terlibat ngan satu exsiden belonggor kata org terengganu..mmg ngeri la..kepala penunggang a.k.a mat rempit tu putus dan berada dalam bakul motor tu..dan yg paling seram,motor tu xnak mati enjinnya..walaupun minyak motor tu dah kering...kat balai polis pun motor tu still hidup..dan masa tu datang la seorg ustaz baca2 ayat untuk bg motor tu mati enjinnya..dengan izin Allah,motor tu mati enjin..

pas dari exsiden tu,motor tu di repair balik dan di jual..ada la seorang hamba Allah ni beli..dan ape yg berlaku,hamba Allah ni pun exsiden sama..yg ngerinya..kepala pun putus..nak tahu kat mana kepalanya berada?tempat yg sama jugak..kat bakul or raga motor tu..pas kejadian tu jugak sekali lagi motor tu di baiki dan di jual balik..dan benda sama lagi berlaku kat tuan baru motor tu.. last2 ayah si arwah yg pertama meninggal tu ambik balik motor puaka tu dan dengar cerita motor tu dah pun di bakar..ni kisah benar zaman…
Image
lama sudah x meng-update blog nie.. so today nak update psal birthday party aQ & kawan aQ nie.. sebenarnya dah berkurun dah tapi x kira nak update gak.. heeeeheeee  : D




mcam kena pnjra lak kan.. pdan muka.. :P



(mari nyanyi..) ohh.. ayamas.. ayamas naik lori... lori yg pancit... ayamas ( sambung sndri.. ) ini adalah antara hidangannya.. kek tu buatn sndri tau.. :)

tajuk lagu :ai dah lapar.. nyanyian zivillia 5 sains..
menunggu sesuatu yg sangat menyebalkan bagiku..
saatku haru bersabar dan bersabar
menanti makanan...
(sambung sndri gak.. )
sweet couple... hakhakhak.. ..GMT.. (gadis melayu terakhir)

 cantik topi bang.. hehe
nie bsday boy and bsday girl nyer.. p/s : pdulikn kek tu.. x bpa menjadik.. hehe



oit.. kantoiii.. kau bwt apa tu punit ?? haha

yg nie lak LMT
p/s: teka sndri apa dia..
bapak giler ayu posing yg tengah tu.. hakhak



huh.. huduhnya kami posing... nak fight ke apa nie..??


beramai-ramai.. 1 Malaysia~ jadi pegangan... rakyat malaysia....... ( boleh sambung sendiri gak l…

alhamdulillah..

hari tu sy ada bwt post psal bismillah hri ni psal post ALHAMDULILLAH pulak...

ceritanya bergini...

~ pada masa dahulu ada seorang raja yang suka berburu dan dia mempunyai pembantu yang suka menyebut perkataan "alhamdulillah" walaupun bukan pekara yang baik terjadi..
~ pada suatu hari raja dan pembantunya pergi berburu di hutan.. apabila sampai ke tengah hutan raja tersebut ternampak seekor rusa dan terus menetapkan sasaran panah ... tetapi sasarannya kurang tepat dan rusa yang terkejut tu terus lari..
pembantu raja tersebut menyebut alhamdulillah... raja kurang senang dengan sikap pembantunya itu...

~ mereka pun berjalan jauh kedalam hutan lagi untuk mencari binatang buruan... dan apabila sampai ke satu tempat mereka ternampak seekor ayam hutan.. raja tidak berpuas hati kerana binatang buruan tersebut kecil akan tetapi pembantunya pula mengucapkan alhamdulillah raja hanya mendiamkan diri...

~memandangkan hari sudahpun menjelang ke petang maka raja tersebut terus menetapkan …

BERKAT MEMBACA BISMILLAH...

Image
Ada seorang wanita tua yang taat beragama tetapi suaminya seorang yang fasik dan tidak mahu mengerjakan kewajipan agama dan tidak mahu membuat kebaikan. Perempuan itu sentiasa membaca Bismillah setiap kali hendak bercakap dan setiap kali dia hendak memulakan sesuatu sentiasa dimulai dengan Bismillah. Suaminya tidak suka dengan sikap isterinya dan sentiasa memperolok-olokkan isterinya.
Suaminya sentiasa mengejek “Asyik Bismillah, Bismillah. Sekejap-kejap Bismillah. Isterinya tidak berkata apa-apa sebaliknya dia berdoa kepada Allah supaya memberikan hidayah kepada suaminya. Suatu hari, suaminya berkata,nanti akan aku buat kamu kecewa dengan bacaan-bacaanmu itu.
Untuk membuat sesuatu yang memeranjatkan isterinya, dia memberikan wang yang banyak kepada isterinya dengan berkata : “simpan duit ini”. Isterinya mengambil duit tersebut dan menyimpan ditempat yang selamat. Disamping itu, suaminya telah melihat tempat yang disimpan. Kemudian dengan senyap-senyap dia mengambil duit tersebut dan m…

fakta tentang tubuh manusia.

Otak manusia mempuyai lebih kurang 100 bilion sel saraf.

**********************************************

Saraf berdenyut dari dan ke otak selaju 274km sejam.

**********************************************


Mustahil anda boleh membuka mata ketika bersin.

**********************************************

Interaksi 72 pelbagai otot diperlukan untuk manusia menghasilkan suara.

**********************************************

Secara purata, kelajuan batuk yg keluar dari mulut anda ialah
96 km sejam.

**********************************************

Bergantung pada saiz, otot paling kuat di tubuh manusia ialah lidah.

**********************************************

Apabila anda bersin, seluruh fungsi badan anda berhenti termasuk jantung.

*********************************************

Bayi lahir tanpa tempurung lutut hinggalah ia berusia 2-6 tahun.

**********************************************

Secara purata, orang yang mempunyai tangan kidal hidup 9 tahun lebih pendek.

**********************************…

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D