Pages

Follow by Email

click to see ahmad maslan face :D

Wednesday, 12 December 2012

lawak sengal..

1)  lawak couple~

   BF : Apa yg kurang dekat I. Jujur !


GF : Takde apa .


BF : JUJUR please !!!!!!!!!!!

GF : Okay! Mulut busuk, ketiak masam, hidung beringus, kaki cagu. PUAS?!

hakhak.. hambik ko~



2) sweet x ?

BF main PSP → GF ambil → BF cakap bagi balik → GF buat muka comel → still taknak kasi → BF rebut2 manja → PSP jatuh dalam longkang → BREAK!

Tak sweet gitu ? :P



3)
‎--> Tips agar di 'kejar' oleh awek ;


♥ 1. Pertama dekati awek yang kita nk

♥ 2. Berikan senyuman yang indah
♥ 3. Berikan tatapan kepada matanya

♥ 4. Pegang tangannya
♥ 5. AMBIL DOMPETNYA
♥ 6. Bawa lari dompetnya.
♥ 7. Selepas itu , tanggung jawab anda.


Dijamin anda pasti di 'kejar' oleh awek tersebut :P
Semoga Berjaya !



all joke is kopipes shja.. ^_^

Friday, 24 August 2012

FuNnY sToRy !!


lama dah x mengpost..
so welcome and jom layan hujung minggu riang ria raya ini dengan cerita2 lawak saya.. :)

KISAH SEORANG PANGLIMA
Tahun 1441- Sebelum memulakanperjalanan menuju ke medan perang, seorang panglima menemui rakan yg cukup dipercayainya.
PANGLIMA: Simpan anak kunci ini! Jika aku tak kembali, kau bukakanlah cawat besi isteri ku. Aku izinkan dia berkahwin dengan sesiapa yg disukainya.

RAKAN : Baiklah sahabat ku.

Menjelang petang, ketika panglima bersama tenteranya berehat di sebuah lembah, kelihatan di kejauhan seorang lelaki menunggang kuda cukup pantas menuju ke arah kumpulan tentera itu. Setelah hampir, barulah panglima mengenalinya dia ialah rakan yg cukup dipercayainya itu.

RAKAN : Maaf panglima bagi kunci yg salah!! (Hhmmh hampeh, dah cuba buka dulu rupanya! hehe)


________________________________________________________________________
Salah Faham
Ada dua org anak kembar. namanya tam dan toni.mereka sudah dewasa dan telah beristeri. Tam mempunyai sebuah perahu yg sangat usang.
Kebetulan suatu hari isteri Toni meninggal ketika menaiki perahu Tam.
Beberapa hari kemudian seorang wanita tua berjumpa tam, dan secara tidak sengaja menyangkanya Toni yg barukehilangan isterinya. Wanita itu berkata kpd Tam saya turut bersedih atas kehilangan yg anda rasakan.
Tentu anda merasa sedih.
Tam yg menyangka bahawa wanita itu bercakap tentang perahu menjawab,
tak apalah, sebenarnya memang dah lama saya ingin membuangnya ..dah tua,
lagipun memang tak berapa menarik sejak pertama kali melihatnya.
Bahagian bawahnya sudah lapok dan berbau busuk. Bahagian buntutnya dah teruk ,
lubang bahagian depannya pun dah sangat lebar. Setiap kali aku menggunakannya, lubangnya bertambah besar dan bocor.
saya rasa yg paling merosakkanya ialah semasa saya meminjamkannya kepada 4 org kawan. Saya sudah ingatkan kawan2 keadaannya sudah tidak berapa baik.
Tapi mereka masih juga mahu menggunakannya. Mereka berempat cuba masuk ke ke dalam serentak dan akhirnya ia terbelah ditengah2. Mendengar kata2 itu wanita tua itupun pengsan .. huhuhu

______________________________________________________________________

Boy Pren Nenek
Ada sebuah rumah yang didiami oleh nenek yang sudah 10 tahun kehilangan suaminya yang sedang sibuk mengemas ruang tamu rumah nya sambil ditemani oleh cucu kesayanganya. .
Tiba- tiba cucu nya bertanya

Cucu: Nekknape nenek takde boyfriend?..

Nenek kehairanan mendengar soalan cepu gangsa yang diberikan oleh cucu bertuah nya ituLalu dia pun menjawab..

Nenek: Ehh..sape kate nenek takde boyfriend.. ade la..die selalu teman nenek di kala sunyi..
Cucu: Siapa nenek

Nenek: Ni ha[sambil menunjukkan tv di ruang tamu tersbt] dia la boyfriend nenek..
Cucu:..oo

Lalu nenek itu ingin menonton tvapabila tv di buka..siaran nyatidak jelas..Lalu nenek itu pun menepuk2 belakang tv itu untukmendapatkan siaran yang lebih jelas..Tapi masih tidak berhasil..
Tiba2datang Pak Lebai ke rumah Nenek untuk menjemput nenek datang majlis doa selamat rumahnya malam nanti

Pak Lebai:Assalammualai kum
Cucu: Walaikumsalam. ..ada apa Tok Lebai..
Pak Lebai: Nenek kamu ada.
Cucu: Ada..tapi die tengah sibuk duk menepuk-nepuk boyfriend dia tu..
Pak Lebai:Ha????

_____________________________________________________________________

Kisah Sorang Banduan

Seorang banduanbaru saja berjaya melarikan diri dari penjara setelah dipenjarakanselama 20 tahun. Dalam perjalanannya,
dia terjumpa sebuah rumah danmemecah masuk kedalamnya untuk mencari duit.
Tetapi yang ditemukanhanyalah sepasang pengantin baru yang sedang tidur di atas katil mereka.
Banduan itu mengarahkan pengantin lelaki turun dari katil dan mengikatnya dikerusi.
Kemudian sambil mengikat pengantin perempuan dikatil,
banduan itu mencium lehernya, dan terus bergegas ke bilik mandi.

Sementara banduan berada di bilik mandi, pengantin lelaki berbisik kepada isterinya:
Isteriku, dia adalah banduan yang melarikan diri daripenjara. Lihat saja baju yang dipakainya, dia mungkin sudah lama di penjara dan tentu sudah lama tidak menyentuh wanita. Dari cara aku lihat dia mencium lehermu, dia ingin melakukan hubungan seks denganmu,jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya,berikan kepuasan. Orang ini merbahaya, jika marah, dia pasti membunuh kita. Jadi bertahanlah sayang.. Abang cintakan ayang..

Sambil tersenyum, pengantin perempuan membalas,
Dia bukannya mencium leherku. Tapi dia berbisik ke telingaku. Dia cakap, dia ni homo dan katanya abang seksi sekali dan dia bertanya dimana saya simpan bodylotion? Saya jawab di bilik mandi. Saya rasa dia ingin melakukan hubungan seks dengan abang, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya, berikan kepuasan. Bertahanlah sayang. Ayang cintakan abang juga.

Miahahah.................Padah pentingkan diri! biggrin


 Green Apple sedang berjalan menuju kearah seorang lelaki tua yang bernama Mr Rie,yang sedang berehat di serambi rumahnya. Setelah tiba, Green Apple berkata, " Saya tengok encik ni ceria aje. Apa rahsia yang menyebabkan encik panjang umur dan sentiasa ceria?"


"Takde rahsia apa pun. Cuma saya merokok 3 kotak besar sehari, minum arak, makan makanan berlemak, makanan segera dan tak pernah sekalipun bersenam", kata Mr Rie itu.

"Wah! Hebatnya encik", kata Green Apple itu. "Berapa usia encik sekarang?

"Dua puluh empat."



__________________________________________________________

Ellyza: Berapa harga semeter kain ni?

Mat maticts: Harga 1meter cuma 1ciuman

Ellyza: Baiklah..bagi saya 10meter..

Mat maticts: (gembira)...ni dah siap sepuluh meter kain..bayarannya???

Ellyza: Jap,atok saya akan bayarkan..(sambil menunjuk ke arah Mr Rie)

__________________________________________________________

Sekumpulan Gay berada di bilik persalinan di antara nya Mat Gediks, Mr Rie Cantik dan Gabriela di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang dari mereka menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . "

"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"

"Emmm... "

"Abang masih ada di kelab lagi ke?"

"Iya."

"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?"

"Berapa harganya?"

"Cuma $1500.00 aje"

"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu "

"Berapa harga yang dia bagi?"

"Cuma $280,000 ..."

"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."

"Apa?"

"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "

" Berapa harga yang mereka minta?"

" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. . ."

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!"

"Bye... I Love you too..."
Gay tersebut itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "

_____________________________________________________________

Saturday, 28 July 2012

lawak2 hujung minggu ..


Citer 1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

citer 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta
derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka
pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ????? 


citer 3 :

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik.
 Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!


cerita 4 :
Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, 
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis? 
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing..

cerita 5 :
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat. 
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong

berwarna merah.
"Atok buat apa tu?".
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?"

cerita 6 :


Seorang posmen yang datang menghantar surat.

" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"

Citer 7:Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk 
menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang
strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit
jantung
manakala yg ketiga
disambar petir.

Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya..



~senyum sokmo semua~
yawww..peace ^_^v



kisah motor yamaha 125z



kisah tentang sebuah motor yamaha 125z..



kisahnya camni...dengar cerita la motor tu terlibat ngan satu exsiden belonggor kata org terengganu..mmg ngeri la..kepala penunggang a.k.a mat rempit tu putus dan berada dalam bakul motor tu..dan yg paling seram,motor tu xnak mati enjinnya..walaupun minyak motor tu dah kering...kat balai polis pun motor tu still hidup..dan masa tu datang la seorg ustaz baca2 ayat untuk bg motor tu mati enjinnya..dengan izin Allah,motor tu mati enjin..


pas dari exsiden tu,motor tu di repair balik dan di jual..ada la seorang hamba Allah ni beli..dan ape yg berlaku,hamba Allah ni pun exsiden sama..yg ngerinya..kepala pun putus..nak tahu kat mana kepalanya berada?tempat yg sama jugak..kat bakul or raga motor tu..pas kejadian tu jugak sekali lagi motor tu di baiki dan di jual balik..dan benda sama lagi berlaku kat tuan baru motor tu..
last2 ayah si arwah yg pertama meninggal tu ambik balik motor puaka tu dan dengar cerita motor tu dah pun di bakar..ni kisah benar zaman aku merempit dulu..mmg seram aku rasa..motor tu di jual ngan harga x masuk akal..rm1000 lebih..last2 motor tu dah jadi abu...wallahualam...


Saturday, 5 May 2012



lama sudah x meng-update blog nie..
so today nak update psal birthday party aQ & kawan aQ nie..
sebenarnya dah berkurun dah tapi x kira nak update gak..
heeeeheeee  : D





mcam kena pnjra lak kan..
pdan muka.. :P


 

(mari nyanyi..)
ohh.. ayamas..
ayamas naik lori...
lori yg pancit... ayamas ( sambung sndri.. )
ini adalah antara hidangannya.. kek tu buatn sndri tau.. :)


tajuk lagu :ai dah lapar.. nyanyian zivillia 5 sains..
menunggu sesuatu yg sangat menyebalkan bagiku..
saatku haru bersabar dan bersabar
menanti makanan...
(sambung sndri gak.. )
sweet couple... hakhakhak..
..GMT..
(gadis melayu terakhir)


 cantik topi bang.. hehe
nie bsday boy and bsday girl nyer.. p/s : pdulikn kek tu..
x bpa menjadik.. hehe




oit.. kantoiii.. kau bwt apa tu punit ??
haha


yg nie lak LMT
p/s: teka sndri apa dia..
bapak giler ayu posing yg tengah tu.. hakhak



huh.. huduhnya kami posing...
nak fight ke apa nie..??



beramai-ramai.. 1 Malaysia~
jadi pegangan... rakyat malaysia.......
( boleh sambung sendiri gak lagu tu.. )
sorry lau membosankan... apakan daya xda masa nak online lama2..
takut nanti kantoi lak ngan cikgu... heeeeheee :D

Sunday, 26 February 2012

alhamdulillah..

hari tu sy ada bwt post psal bismillah hri ni psal post ALHAMDULILLAH pulak...

ceritanya bergini...

~ pada masa dahulu ada seorang raja yang suka berburu dan dia mempunyai pembantu yang suka menyebut perkataan "alhamdulillah" walaupun bukan pekara yang baik terjadi..
~ pada suatu hari raja dan pembantunya pergi berburu di hutan.. apabila sampai ke tengah hutan raja tersebut ternampak seekor rusa dan terus menetapkan sasaran panah ... tetapi sasarannya kurang tepat dan rusa yang terkejut tu terus lari..
pembantu raja tersebut menyebut alhamdulillah... raja kurang senang dengan sikap pembantunya itu...

~ mereka pun berjalan jauh kedalam hutan lagi untuk mencari binatang buruan... dan apabila sampai ke satu tempat mereka ternampak seekor ayam hutan.. raja tidak berpuas hati kerana binatang buruan tersebut kecil akan tetapi pembantunya pula mengucapkan alhamdulillah raja hanya mendiamkan diri...

~memandangkan hari sudahpun menjelang ke petang maka raja tersebut terus menetapkan sasaran dan memanah ayam tersebut.. sasaran raja mengena maka pembantunya mengatakan alhamdulillah...

~ raja menyuruh pembantunya mengambilkan ayam tersebut untuk disembelih sebelum mati.. maka pembantunya mengambil la ayam tersebut dan membawanya kepada raja untuk disembelih..

tatkala raja tersebut ingin menyembelih ayam tersebut , secara tidak sengja tangannya telah terluka dan berdarah.. pembantunya yang nampak  hal tersebut mengucapkan alhamdulillah...

raja menjadi sangat murka lalu memenjarakan pemuda tersebut setelah sampai ke istana baginda..

keesokan harinya raja tersebut pergi berburu seorang diri kerana tidak berpuas hati dengan hasil buruannya semalam...
ketika sampai ketengah hutan puak kanibal ( orang makan orang) telah terjumpa raja yang berburu seorang diri tersebut..

mereka menangkap raja tersebut dan bawa raja itu ke perkampungan mereka.. raja tersebut disiap sediakan untuk dimasak dan dimakan...

akan tetapi puak tersebut mempunyai syarat untuk memakan orang, iaitu orang yang bakal dijadikan santapan haruslah tidak mempunyai parut atau luka..

maka raja tersebut pun diperiksa... dan dengan kuasa Allah s.w.t mereka mendapati ada luka di tangan raja yang luka kerana terkena pisau semalam oleh itu raja pun dilepaskan dengan selamat..

raja tersebut sangat gembira kerana terlepas daripada menjadi lauk kepada kaum kanibal tersebut dan mengucapkan alhamdulillah...

setibanya di istananya raja melepaskan pembantu baginda dan memberikan upah kepadanya...


-------> begitulah kisah tentang alhamdulillah pula... setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya oleh itu kita sebagai manusia haruslah sentiasa bersyukur dan redha dengan ketentuannya...


SEKIAN ...

Monday, 6 February 2012

BERKAT MEMBACA BISMILLAH...


Ada seorang wanita tua yang taat beragama tetapi suaminya seorang yang fasik dan tidak mahu mengerjakan kewajipan agama dan tidak mahu membuat kebaikan. Perempuan itu sentiasa membaca Bismillah setiap kali hendak bercakap dan setiap kali dia hendak memulakan sesuatu sentiasa dimulai dengan Bismillah. Suaminya tidak suka dengan sikap isterinya dan sentiasa memperolok-olokkan isterinya.

Suaminya sentiasa mengejek “Asyik Bismillah, Bismillah. Sekejap-kejap Bismillah. Isterinya tidak berkata apa-apa sebaliknya dia berdoa kepada Allah supaya memberikan hidayah kepada suaminya. Suatu hari, suaminya berkata,nanti akan aku buat kamu kecewa dengan bacaan-bacaanmu itu.

Untuk membuat sesuatu yang memeranjatkan isterinya, dia memberikan wang yang banyak kepada isterinya dengan berkata : “simpan duit ini”. Isterinya mengambil duit tersebut dan menyimpan ditempat yang selamat. Disamping itu, suaminya telah melihat tempat yang disimpan. Kemudian dengan senyap-senyap dia mengambil duit tersebut dan mencampakkan beg duit ke dalam perigi belakang rumahnya.

Setelah beberapa hari kemudian, dia memanggil isterinya dan berkata : “Berikan padaku wang yang aku berikan kepada engkau dahulu untuk disimpan”. Kemudian isterinya pergi ke tempat dia menyimpan duit dan diikuti oleh suaminya dengan berhati-hati dia menghampiri tempat itu dengan membaca Bismillahirrahmanirrahim.
Ketika itu, Allah menghantar malaikat Jibril untuk mengembalikan beg duit itu dan menyerahkan duit itu kepada suaminya kembali.

Alangkah terperanjatnya dia. Dia berasa bersalah dan mengaku segala perbuatannya kepada isterinya. Ketika itu juga dia bertaubat dan mula mengerjakan perintah Allah dan dia juga membaca Bismillah apabila dia hendak memulakan sesuatu kerja.

Tuesday, 24 January 2012

fakta tentang tubuh manusia.

Otak manusia mempuyai lebih kurang 100 bilion sel saraf.

**********************************************

Saraf berdenyut dari dan ke otak selaju 274km sejam.

**********************************************



Mustahil anda boleh membuka mata ketika bersin.

**********************************************

Interaksi 72 pelbagai otot diperlukan untuk manusia menghasilkan suara.

**********************************************

Secara purata, kelajuan batuk yg keluar dari mulut anda ialah
96 km sejam.

**********************************************

Bergantung pada saiz, otot paling kuat di tubuh manusia ialah lidah.

**********************************************

Apabila anda bersin, seluruh fungsi badan anda berhenti termasuk jantung.

*********************************************

Bayi lahir tanpa tempurung lutut hinggalah ia berusia 2-6 tahun.

**********************************************

Secara purata, orang yang mempunyai tangan kidal hidup 9 tahun lebih pendek.

**********************************************

Kanak-kanak membesar lebih cepat di musim panas.

*********************************************

Perut memerlukan 1 jam untuk menghadam susu lembu.

**********************************************

Orang yang berambut perang punyai lebih banyak rambut dari yang berambut hitam.

**********************************************

Jika anda buta sebelah mata, anda hanya kehilangan 1/5
penglihatan, tetapi anda akan hilang langsung deria menjarak.

**********************************************

Hidung dan telinga akan terus membesar sehingga anda mati.

**********************************************

Purata setiap kulit kepala ada 100,000 helai rambut. (Kecuali
orang botak lerr)

**********************************************

Purata setiap tahun manusia mengelipkan mata sebanyak 6,205,000

**********************************************

Jika diukur panjang bulu mata yang gugur sepanjang hidup seseorang manusia ialah 30 meter.

**********************************************

Tengkorak anda terdiri 29 jenis tulang.

**********************************************

Orang Mesir purba mencukur bulu kening mereka untuk berkabung di atas kematian kucing mereka.

**********************************************

Setelah anda mati, tubuh anda akan mula mengecut dan ini mencipta satu ilusi seolah-olah rambut dan kuku terus panjang.

**********************************************

Rambut dan kuku adalah dari satu bahan yang sama.

**********************************************

Seorang manusia boleh menyedut sehingga 4 liter udara, tetapi hanya 5% saja yang digunakan.

*********************************************

Luas kulit manusia ialah 6.5 kaki persegi.

**********************************************

15 bilion sel darah manusia musnah setiap saat.

**********************************************

Buah pinggang menghasilkan insulin

**********************************************

80 peratus tubuh manusia adalah air

**********************************************

Jantung manusia membuat tekanan yang cukup untuk mengepam darah sehingga 30 kaki.

**********************************************

Anda dilahirkan dengan 300 tulang. Apabila anda dewasa, anda cuma ada 206 tulang.

**********************************************

Tulang peha manusia lebih kuat dari batu konkrit.

**********************************************

Jika dicampur, panjang urat dalam seseorang manusia ialah 72 km.

*********************************************

Secara purata, setiap jantung manusia mengepam sebanyak 3000 kali sepanjang hayatnya dan mengepam 48 juta galen darah.

**********************************************

Dalam sehari, manusia akan bernafas sebanyak 23,040 kali.

**********************************************

Darah manusia mengalir sejauh 96,540 km setiap hari.