Pages

Follow by Email

click to see ahmad maslan face :D

Saturday, 24 December 2011

kisah seram di bukit putus.. (kuala pilah , negeri sembilan )

only copy & paste ( from : gengcerita activeboard )
 p/s: baca la... macam2 cita ada at activeboard ni.. agama.. seram..lawak..teladan..dan lain2 lagi.. serius memang bez tau..


selain dari highway karak yg famous dengan cerite angker....aku jamin korang pun mesti pnh dengar cerite2 misteri kat area bukit putus?
 jalan bukit putus ni menghubungkan seremban-kuala pilah. mase adik aku belajar kat UiTM kuala pilah, selalu gak la aku ikut jalan ni klu nak bershopping ke seremban.


Aku mmg banyak dengar cerite pasal misteri jalan bukit putus ni. Disebabkan jalannye yg banyak corner maut, maka banyak jugalah maut disitu. dahlah selekoh tajam, jalannye pulak kecik je. kalau bertembung dengan trailer sure makan jalan. disebabkan rupa bentuk jalannye yg maut...maka banyak jugalah maut di situ.

cerita 1 < by ahli geng cerita (RAZMANOXSAUREX)>

 Kebetulan, ex supervisor aku orang rumahnya dari kuala pilah. so die selalu la ikut jalan tu. die pernah cerite, mase tu die baru kawen. hari minggu dieorang pun weekend la balik kuala pilah. lalu kat jalan bukit putus tu dalam pukul 4 pagi. tah macamana masa kat corner yg first tu, dieorang boleh tersampang dengan pakcik naik basikal..masing2 diam buat tak nampak. masuk corner kedua..eh jumpe lagi. Supervisor aku ni dah tak sedap hati dah. masuk corner ke tige...dieorang nampak lagi pakcik tu kayuh basikal..rilek je..tibe2, wife supervisor aku cakap..."pelik la, pakcik ni dah 3 kali kite jumpe" terus supervisor aku marah wife die sebab mulut cabul. barulah orang rumah die paham, yg dieorang nampak tu bukan manusia. tibe rumah mertua, wife die terus demam.

cerita 2

tu tak dahsyat lagi. die cerite lagi kat aku, member baik die kene sakat lagi kaw. (untuk menyenangkan cerite kita bagi watak ye...hehehe) mase lalu kat bukit putus, wife si abu ni tak tahan nak terkucil sangat. so dia pun suruh la abu berhenti je kat tepi jalan. 5 minit kemudian, pintu belakang di buka dan ditutup semula..abu ingat wife die dah selesai buang hajat. maka abu pun tekanlah pedal minyak blah dari situ. ygg peliknya, kenape wife die tibe2 dok belakang n senyap je. tak lame kemudian, ade sebiji kereta  main2 lampu high low dari belakang. makin lame kerete tu makin cucuk belakang kereta abu. mulanya abu takut gak..die pecut kereta sampai kat tempat kawasan rehat tepi jalan. area situ ramai driver lori yg take rest. tibe je kat situ... entah macamana, wife si abu ni muncul dari dalam kereta yg dok follow die dari belakang tadi. menggigil abu...sebab die baru teringat..kalau bukan wife die yg naik kerete lepas buang hajat tu...sape pula yg naik?

cerita 3

cerite yg aku dengar lagi....area bukit putus tu memang banyak makan nyawa. lagi satu jalan ni betul2 tepi gaung. so dengar ceritenye, ramai mangsa kemalangan yg jatuh terus kedalam gaung tu. ade yg jumpe dah mati...nasib tak baik langsung tak jumpe terus. wallahuaklam...cerite paling sadis, satu van pekerje kilang mati kat situ..tah berape hari baru orang jumpe. tah betul ke tak tak taulah aku.
amaran juga pd pengguna kat situ, korang jangan singgah klu terjumpe warong kat jalan corner2 area situ...hehehehehe
(jalan bukit putus skang dah ade alternatif baru, kerajaan dah siapkan satu jalan baru kat sebelah bawah)

cerita 4 ( by mr MAT THE MATICS )<ahli geng cerita>

Member aku dulu punya la gila, duk kat Meranti, keje kat Seremban... So hari2 la ulang-alik, dan hari2 la balik agak malam... Ntah macam mane satu hari tu, terpaksa balik lambat, so memang lalu kat Bukit Putus tu agak lewat malam.. Nak tak nak kene balik... So bile dah tengah2 jalan kat Bukit Putus tu die terasa berat jer moto die... Dalam berani2 takut, seselamba jer die cakap, "Ko nak tumpang ek.. Takpe2, meh aku bawah ko jalan2 makan angin"... Dah nak kuar Bukit Putus tu baru moto die ringan balik...

cerita 5

, lebih kurang sama macam atas(saje kasik rapat), terpaksa OT, dah masuk pagi baru sampai Bukit Putus... Mate member aku tu nantok sangat, ntah macam mane tengah amik corner, leh plak tertido.. Sedar-sedar die bangun dah terang... tapi yang peliknya, cantik jer moto die gan die-die kat tepi jalan, tanpa da sikit calar kat badan mahupun kat moto die... Pastu die bangun angkat tangan, kate "Time Kasih Geng"...

cerita 6 (by aQ <diceritakn oleh kk lang aQ >)

ada satu family ni lalu area bukit putus tu .. time tu waktu maghrib , yang drive adalah ayah kepada kawan kak lang aku tu .. sampai satu selekoh tu ayah dia ni nampak la seorang lelaki ni macam terbongkok-bongkok cari something .. so ayah dia pon tegur la "cari apa tu?" then terus blah camtu.. diorang sebenarnya tak perasan yang lelaki tu bukan manusia and x cukup sifat<bukan cacat>..  sebenarnya lelaki tu adalah salah sorng mangsa xciddent kat bukit putus tu..
haa.. cuba teka dia cari apa?   dia cari kepala dia yang terputus dan still berada dalam helmet.. dan selepas jer beberapa selekoh dari tempat ayah dia tu tegur , dorang eksiden.. tapi alhamdullillah xda sapa cedera... and untuk info semua kereta dorang masuk gaung tau.. tapi cmna dorang boleh safe aku x tau..wallahhualam...

No comments: