Posts

Showing posts from December, 2011

BaBy YoG& ~~ ??

Image
isn't it GRAZY ?
come on la... budak tu baru usia 2 minggu.. buat cam anak patung.. aQ risau kot2 bdk tu jatuh or mengalami kecederaan jer..
huhu...jangan la nk wat kerja gila weii.. mati ank org tu nnti..


tengok la tu macam bukan benda bernyawa jer dia buat..

( sekadar gambar hiasan )
p/s: aQ bagi peringatan jangan lakukan aksi ini dimana2..



soalan biasa ditanya dari lelaki

Image
assalamualaikum....

kepada yang mengenali diri ini pastinya tau la macam mana sifat aku ni kan... terutamanya kepada kenkawan dalam FB la.. aQ x sombong kan !!!  :)

anyway sifat peramah aku ni  rasa macam berkesan kat laki jer... ngan perempuan berapa kerat jer pon..
perempuan, pon harapkan kenkawan sekolah & adik2 angkat..
yang lain semua laki... adoiyyyy...

and aku gak selalu ditanya dengan 1 soalan yang wajib ... jarang ada lelaki yang skip soalan yang tu.


aku x kisah kalau soalan dorang adalah.. CONTOH:

1) write the formula of lead oxide..
2) do a equation for ..... bla3...
3) apakah nama bini ke 2 Raja Gopal ? (dia kwin 2 ke?? ntah la hntm jer..)
4) berapa ekor kutu di rambut Ally Cats ....
5) berapakah umur semut yang menetas semalam..
6) kenapa binatang yang haram (b*b#) tu x leh dongakkan kepala ? ( answer: sbb dia xda leher )
7) kenapa Datuk Najib x ambik PMR/SPM ?
8) apa yang kuar lam SPM nnti??
9) atuk aku dah bapa kali kawin ?
10) berapa umur nenek aku?


tapi fevret soal…

iklan2 lawak

Image
aku suka tengok iklan2 thailand sebab iklan dorang lawak & pada masa yang sama dorang mampu sampaikan meaning yang mendalam atau maksud iklan tu ...
tapi apapun kebanyakan lebih kepada lawak..

and...... EnJoY !!!

style tudung

Image
yang ni cuma copy and paste dari :http://kumbangjingga.blogspot.com/2011/11/koleksi-jenis-jenis-dan-fesyen-tudung.html

Sumber Artikel: http://www.soutulmujahid.com/ 

Fesyen tudung. Siapa yang tak ambik tahu pasal fesyen tudung kontemporari? Kalau tak ambik tahu pasal fesyen tudung, jom baca kat sini. Yang memang ambik tahu pasal fesyen tudung, digalakkan baca. Mungkin anda terlepas pandang fesyen tudung yang beredar mengikut aliran zaman.


1. Tudung Nasi Lemak
Pernah tengok nasi lemak ikan bilis? Kat daun pisang tu, ada sedikit terbuka dan menyebabkan ikan bilis tu terkeluar kerana daun pisang tak menutup rapat bungkusan nasi lemak tu. Sebab tu fesyen tudung ni dinamakan 'Tudung Nasi Lemak'.




2. Tudung Bukit
Memakai tudung, tapi kedua-dua bukit ditayang dengan sengaja untuk tatapan percuma. Tak kisahlah apa saiz bukit tu. Tetap nak tayang percuma jugak. Bila diperhatikan, bangga sampai hidung kembang semangkuk. Alahai, mudahnya bagi tayangan percuma. Kalau dah bagi tayangan percuma, …

kisah seram di bukit putus.. (kuala pilah , negeri sembilan )

only copy & paste ( from : gengcerita activeboard )
 p/s: baca la... macam2 cita ada at activeboard ni.. agama.. seram..lawak..teladan..dan lain2 lagi.. serius memang bez tau..


selain dari highway karak yg famous dengan cerite angker....aku jamin korang pun mesti pnh dengar cerite2 misteri kat area bukit putus?
 jalan bukit putus ni menghubungkan seremban-kuala pilah. mase adik aku belajar kat UiTM kuala pilah, selalu gak la aku ikut jalan ni klu nak bershopping ke seremban.

Aku mmg banyak dengar cerite pasal misteri jalan bukit putus ni. Disebabkan jalannye yg banyak corner maut, maka banyak jugalah maut disitu. dahlah selekoh tajam, jalannye pulak kecik je. kalau bertembung dengan trailer sure makan jalan. disebabkan rupa bentuk jalannye yg maut...maka banyak jugalah maut di situ.

cerita 1 < by ahli geng cerita (RAZMANOXSAUREX)>

 Kebetulan, ex supervisor aku orang rumahnya dari kuala pilah. so die selalu la ikut jalan tu. die pernah cerite, mase tu die baru kawen. hari mi…

perbezaan isteri dan girlfriend

Some people say:
Wife is a  HARIMAU ...............

Girlfriend is HARI HARI MAHU
And some say:
Wife is like TV, Girlfriend is like Handphone (HP)

At home watch TV, Go out bring HP.

No money, sell  TV. Got money change HP.

Sometimes enjoy TV but most of the time play with HP.

TV free for life but HP, if you don't pay, the services will be terminated.


TV is big, bulky and most of the time old but HP is cute,  slim, curvy and very portable at any time.

Operational cost for TV is often acceptable but for HP is high and often demanding.


Most Important, TV got remote but HP don't have.

Last but not least.......
TV do not have virus but HP have VIRUS......
Once get it,  HABIS LAH.

So better choose TV lah

p/s:  lawak kurang asam betul la.. :P

surat.. bapak Gf to ---> Bf

Image
SURAT DARI BAKAL BAPAK MERTUA KO...

p/s: aku tabik kepada bapak2 gadis camni.. haha


Peraturan 1:
Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2:
Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3:
Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4:
Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindun…

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D