Posts

List of Stories

Memories of 2017 & Happy New Year ( Part 1- Raya )

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

So raya tahun 2017 ni memang tak ada apa yang menarik pun but still memories is something important and bermakna untuk aku.

Raya 2017 apapun takde prepare, dengan baju raya takde, tak pergi beraya mana sangat pun, tak dapat duit raya dah pun (sebab dah besar. haha).

Tapi alhamdulillah, kawan-kawan sekolah and adik angkat zaman sekolah dulu tiba-tiba buat surprise depan rumah. Dia punya surprise tu time aku tengah selebet kat rumah.. tak mandi lagi tiba-tiba cakap lagi 10 minit nak sampai rumah. perghh mengelupur aku bersiap. hahaha

Dengan budak-budak laki 5 sains . Thanks Zek, Alip, Razzi, and Rohman datang rumah. Datang la lagi next Raya. tapi bagitau awal-awal, boleh bapak aku masak beriani gam ke nasi kerabu ke. 

Zek and kawan praktikal dia yang hensem. ;D


Adik angkat dengan sepupu dia.  Aku pun taktau sekarang ni siapa yang jadi adik angkat aku. Sepupu dia pulak yang melebih. Tapi dengan bapak aku tiba-tiba tak tekeluar suara masing-masing. hah…

An Introvert??

assalamualaikum and salam sejahtera...

so today i would like to talk about "introvert" and me for sure since this is personal blog.

so the word introvert been used to describe ashy/reticent person and i am one of those person even though i looks fine on social media.

i don't know if it has a stage of introvert or something like that but for me i guess it's kinda worst. and the reason why i said so is.... :
. . . . 1- everyday i try my best to talk with someone and be friendly. i think i just speak less than 100 words everyday. this is happen because i'm so afraid to start a conversation since i don't know how to start and i'm afraid how they will respond and gonna think about me..
2- most of my times is on social media. i speak through social media. i make friends through social media. i look's totally fine just like others peoples who going crazy with their gadget and social media. But still i just post everything i want and when people respond to me…

Rude Anonymous?

Image
assalamualaikum and salam sejahtera,

So semalam aku ada post pasal kisah aku mengangkut seluar jeans yang baru basuh sekali dengan penyangkut baju gi kerja. And then ada anonymous komen macam ni......
. . . .
.
erm WOW... just WOW!!!
Dia ingat aku ada "long-listed ex" macam Taylor Swift ke? Aku lepas habis SPM baru start couple-couple ni. Tu pun takdenya nak dating bagai, mostly jumpa time lepak ramai ramai dengan geng kitaorang (which is aku satu satunya perempuan yang sesat dalam geng tu.. hahah)
Time Dip lagi sorang and lepas dip sorang lagi...  hahahah and now i'm single!!!!!!!   HAHAHAH
Tapi takpelah sis bahagia jer and aku pasti yang comment ni mesti kerja salah satu jebon yang aku kenal -_-"
Btw, thanks for the comment and i don't have a long-listed ex yer...  Daa~

SEBUAH KISAH SERAM DI PAGI HARI

Image
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Setelah sekian lama tak update blog so hari ni aku ada kisah seram untuk korang,
Ceritanya bermula bergini, setelah beberapa bulan tanam anggur tanpa hasil maka aku pun dapat la kerja atas ehsan supervisor aku time praktikal and aku dah kerja dekat 2 bulan jugak la dekat syarikat ni.
Nak dijadikan cerita pagi tadi aku kelam kabut nak gerak gi kerja (biasa la tu perangai aku lagi 10-15 minit nak masuk kerja baru gerak, sejenis manusia yang tak reti nak gerak awal) so aku pun sarung kasut, ambik helmet and naik motor yang ada berdekatan kain baju yang mak gantung dengan penyangkut baju dekat penyidai buluh. And aku pun terus pecut motor gerak gi kerja dengan pintu pagar rumah tak tutup. 
Ni kalau kambing masuk memang sihat uwan aku mengejar kambing keliling rumah and memang bernanah telinga mak abah aku kena bebel dengan uwan aku. Tapi apa aku kisah, aku dah lambat nak pergi kerja so melulu jer la dengan harapan mak tutup. "Erm maafkan kak yong…

Gambang Water Park. (For the last sem vacation)

Image
Assalamualaikum and hye..


Oleh sebab last sem ni quite tough and busy so aku and ady plan nak keluar and spend masa berjimba sepuas puasnya. At first nak ajak roomate tapi roomate pun last minute cancel. Last last berdua jer la.

If nak pergi mana mana dari poli ni aku akan suruh ady datang jemput pepagi buta, selalunya pukul 7/8 dah gerak dari poli (takde la buta sangat, nama pun zu). Bukan apa, kitaorang ni selalunya plan lain and lain menyinggahnya. Dengan tak tau jalan and takut sesat ke nanti kan,, Lagi satu masalahnya ke aku la, kalau bersiap memang lama sikit.. heee. sampai si ady pun kata "aku rasa aku boleh mati kering dulu kalau tunggu kau siap" hahah, biadap betul.


So dipercepatkan cerita, hujung sem ni kitaorang plan nak gi Gambang Water Park. Lagipun aku nak belajar berenang kenkononnya.. :P

Dari muadzam ke Gambang cuma ambil masa 50 minit ++ gitu. ingatkan jauh rupanya dekat jer gambang water park tu. Dari simpang 4 gambang tu korang masuk kiri and straight samp…

mujahidah

mujahidah

sol & farah

sol & farah

alia / intan ( intan farizatul alia )

alia / intan ( intan farizatul alia )

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

get ready 4 exam !!! {sol & aQ}

switzerland

switzerland

my lovely friend

my lovely friend
Dayah...Kartica...Azreen.. Me =D